Wat kan de ondernemerspiegel voor mij betekenen?

Ondernemerschap is niet beperkt tot technische vaardigheden en een passie voor jouw beroep. Naast deze absolute voorwaarde heb je ook een bepaalde attitude of mindset nodig om jouw kans op slagen als ondernemer te verhogen.

In een kort traject maak je kennis met een aantal ondernemerscompetenties die je nodig hebt om als zelfstandige jouw zaak op te starten of uit te bouwen (bv. doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, besef van rendement, …).

Ga dus op zoek naar de ondernemer in jezelf en groei hierin op basis van de tips en trics die je doorheen het traject krijgt aangeboden om jouw ondernemersdroom uit te bouwen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je krijgt inzage in jouw ondernemersprofiel aan de hand van een zelfevaluatie. Op basis van een individueel gesprek zal je jouw sterkere en zwakkere punten leren kennen en een duidelijk beeld krijgen van de acties die je kan ondernemen om je ondernemerscompetenties bij te schaven.

In 5 workshops zoom je nog dieper in op elk van deze competenties en krijg je concrete tips en trics krijgen waar je mee verder kan.

5 workshops

Na de zelfevaluatie krijg je samen met gelijkgestemde zielen de kans om vijf workshops te volgen. De workshops zoomen in op topics die cruciaal zijn voor startende ondernemers en reiken je concrete tips aan waarmee je meteen aan de slag kan.

 • Doordacht ondernemen.
  Dinsdag 19 april, van 19 tot 22 uur in onze campus te Gent
  Ken jezelf en wees eerlijk met jezelf. Een zaak opstarten is meer dan alleen je passie uit bouwen. Sta van bij het begin stil bij je ambities, de weg die je wil uitgaan. Durf die neer te schrijven en doorheen de uitbouw van je zaak hier bij stil te staan. In deze workshop leer je de belangrijkste aspecten kennen waarover je dient na te denken om eerlijk te blijven aan jezelf bij de uitbouw van je zaak. Of ontdek de missie, visie en strategie van je zaak gebaseerd op inzicht in jezelf.
   
 • Niet durven, toch doen.
  Dinsdag 26 april, van 19 tot 22 uur in onze campus te Gent
  Bij iedereen die start of wil starten als zelfstandige slaat de twijfel wel eens toe. In deze workshop leer je hier mee om te gaan, krijg je tips om weerstand en angst positief te vertalen en er weer tegen aan te gaan.
   
 • Bugdetbeheer.
  Woensdag 5 mei, van 19 tot 22 uur in onze campus te Gent
  Zonder in te gaan op de details van een boekhouding, zal je leren oog te hebben voor budget en de valkuilen die je als starter kan tegenkomen. Je zal tips krijgen die na verloop van tijd jou zullen toelaten om onbewust aandacht te hebben voor de belangrijke financiële knipperlichten. Het belang van een goede boekhouder en de verwachtingen die je er mag van hebben en inzicht in kostprijsberekening komen ook aan bod.
   
 • Klanten, wie zijn ze en vanwaar komen ze en hoe bereik je ze.
  Dinsdag 10 mei, van 19 tot 22 uur in onze campus te Gent
  Van zodra je weet wat jij wil en waar je naar toe wil, is het belangrijk om na te gaan wie het doelpubliek hiervoor is. In deze workshop krijg je tips om na te gaan wie jouw klanten zijn, hoe je ze kan vinden en bereiken (met aandacht voor de nieuwe media).
   
 • Netwerken.
  Dinsdag 17 mei, van 19 tot 22 uur in onze campus te Gent
  Een zaak uitbouwen kan niet zonder te netwerken. In deze workshop krijg je niet alleen zicht op de verschillende netwerken, maar zal je ook tips krijgen hoe je dit het beste aan pakt. Want niemand houdt van netwerken.

Nadien volgt er nog een afsluitend gesprek met de ondernemerscoach.

Met de steun van