Opleidingen
Fijnproevers omschrijven onze pralines, chocolade- en suikerwaren als dé beste, dé lekkerste. In deze opleiding leren we je hoe je deze producten maakt.
Fijnproevers omschrijven onze pralines, chocolade- en suikerwaren als dé beste, dé lekkerste. In deze opleiding leren we je op 1 jaar hoe je deze producten maakt.
Ijs bereiden wordt voor jou een koud kunstje.
Er gaat niets boven een geurig dampend bakje koffie.
Wil je in staat zijn om een gefundeerde mening over een bepaalde wijn te vormen? Dan moet je eerst en vooral wijn leren proeven.
Is brood- en banket jouw passie? Volg een opleiding en je broodje is gebakken.
Kazen, ze blijven verbazen.
Mag het iets meer zijn? Word slager en verzeker je toekomst.
De moderne traiteur/cateraar is een creatieve duizendpoot.
Laat je coachen door professionals en zet je droom om in een concreet project.
Je leert meerdere soorten brood en diverse taarten en gebak maken terwijl je rekening houdt met de hygiënevoorschriften.
Ben je gepassioneerd door gastronomie?
Tijdens deze opleiding komen alle facetten van het beroep aan bod.
Whiskywereld actiever dan ooit.
Leer alles over de druiventeelt, wijnbouw en het proces van wijn maken.
traaggerijpt brood = beter brood met een stevige bite
Belgische chocolade is wereldvermaard, ervaar welke creaties je zelf kunt maken met dit smakelijke product.
From Bean to Cup, next chapter.
Leer grillen met een echte chef.
Big Green Egg is veel meer dan een barbecue!
Zet de perfecte Espresso.
Maak zelf je gefermenteerde groenten.
Onderscheid je met zelfgemaakt gebak op basis van professionele recepten.
Deze opleiding is ideaal voor mensen met tearoom, koffie- of theehuisje die zelf gebak willen maken op een eenvoudige basis. Eveneens perfect voor chocolatiers, koks en personen die gedreven zijn om thuis taarten en gebak te maken met professionele recepten.
Onderscheid je met zelfgemaakt gebak en broodjes op basis van professionele recepten.
Gin is in!
In deze lessen maak je kennis met het productieproces van jenever en gin, je ruikt, voelt en proeft alle ingrediënten die aan de basis liggen van deze populaire drank.
In een twaalf tal avonden komen alle wijnregio’s van Italië aan bod en zal je wegwijs gemaakt worden in deze fascinerende chaos.
Iedereen die zich wil specialiseren in het roosteren van koffiebonen vindt hier zijn gading. We leren je werken met de Probatino.
the sweet art of latte art
Eclairs: de klassieker in een nieuw jasje.
ciabatta's, foccacia's en pizza's
België is hét bierland bij uitstek. Sinds 2016 werd het Belgisch bier door UNESCO uitgeroepen tot 'immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid'. Zeker onze 'craftbreweries' zijn wereldwijd immens populair. Verdien ook jouw plaats in deze groeiende markt en creëer en brouw je eigen bier.
Ben je als barista ook gebrand om aan microroasting te doen?
Cocktails maken is in.
Mocktails maken is easy peasy!
Iedereen heeft wel eens van sake gehoord, slechts weinigen hebben het al gedronken.
Hoe belangrijk is een evenwichtig voedingspatroon ?
Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt een hele cultuur.
De TiGER FiRE BBQ Concept is een vaste waarde geworden bij het buiten koken.
Het verandert het klassieke bbq’en tot een waar spektakel.
Algen worden beschouwd als the next best thing in de voedingssector. Algen zijn voedzaam en duurzaam, er zijn ook vele soorten macroalgen op de markt en slechts enkele microalgen die foodgade zijn. Maar waarin kan dit verwerkt worden en hoe gaat dit in zijn werk. Wat kunnen algen betekenen voor jouw bedrijfsvoering? Wellicht heb jij nog vragen die een antwoord verdienen.
We maken je wegwijs in de sector en laten je kennismaken met enkele toepassingen. De lessen zijn een mix van theorie, bedrijfsbezoek en praktijk. In de module project ga je zelf aan de slag om jouw product te ontwikkelen.
Worden algen het nieuwe superfood? En zo ja, wat kan je er allemaal mee doen als vakman. Een introductie in the next best thing.
De productontwikkelaar in de voedingsnijverheid, kortweg voedingsproductontwikkelaar, is zowel verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en analyseren van
nieuwe producten en/of recepturen, als het aanpassen van bestaande. Het doel van de productontwikkelaar is bijdragen aan het optimaliseren of vergroten van de
marktpositie van de onderneming door bestaande producten te verbeteren of nieuwe producten te creëren.
Een sterke focus op het leren werken met digitale tools, nodig voor het managen van kwaliteit, allergenen en traceerbaarheid, is cruciaal voor de evolutie van de sector
en de vorming van een productontwikkelaar in de voedingsnijverheid. De bediening en het inzetten van deze instrumenten komt aan bod tijdens het gebruik van het
testlabo en de voedingsproductielijn.
Fijnproevers omschrijven onze chocolade en pralines als de beste ter wereld. Combineer dit met de lekkerste ijsbereidingen en ijstaarten...
In deze opleiding leren we je op 1 jaar hoe je al deze producten maakt.

Droom je van een eigen horecazaak? Wil je bakker, slager, zytholoog, barista of pakweg wijnsommelier worden? Of ben je actief in de horeca en op zoek naar een bijscholing om je grenzen in de kookkunst te verleggen? Bij SYNTRA Midden-Vlaanderen blijf je niet op je honger zitten. Ontdek onze breed aanbod aan boeiende opleidingen boordevol praktijk.
Blog
Stefanie zette haar doctoraat stop en startte met haar eigen zaak FoodLove
Stefanie Baert stopte in 2014 met haar doctoraat om met FoodLove te kunnen beginnen. Met haar eigen zaak focust ze zich op tal van activiteiten rond gezonde voeding.
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer
“Ik kijk ernaar uit om in de toekomst nog meer recepten te kunnen ontwikkelen”
Steffen De Backer was al vijf jaar hobbybrouwer toen hij vorig jaar de stap zette om zijn microbrouwerij in Wetteren te openen. Daar brouwt hij ondertussen zijn drie artisanale bieren.
Kom jij ook naar de e-jobbeurs?
De e-jobbeurs? Wa’s da?!
Solliciteren voor je eerste of nieuwe job, da’s altijd een grote uitdaging. En corona heeft de situatie er natuurlijk niet gemakkelijker op gemaakt. Met de e-jobbeurs willen EGTS en VDAB (toekomstige) werkzoekenden en bedrijven online samenbrengen.