Internethandel zit duidelijk in de lift, dat blijkt uit de cijfers van handelsinformatiekantoor B-Information (Euro DB).  Het aantal ondernemers dat een webwinkel opstart is op vijf jaar tijd maar liefst 115 procent toegenomen. Of concreet: elke dag gaat er in ons land minstens één webwinkel open.

"Online wordt meer en meer gezien als een evenwaardig verkoopskanaal, wat voor een groot stuk deze forse toename aan webshops verklaart", weet Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. "Bovendien hoef je ook niet zwaar te investeren wanneer je een webwinkel opstart, iets wat bij een klassieke winkel wel het geval is."

Daarnaast heeft een webwinkel ook een breder bereik dan een klassieke winkel die het moet hebben van hoofdzakelijk lokale consumenten en spreek je meteen ook de juiste doelgroep aan. Ofwel kent de consument de webwinkel al, ofwel komt hij er al surfend op bepaalde trefwoorden op terecht.

(Bron: NSZ - Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen)

Dit bericht gaat over: opleiding webwinkel openen, cursus webshop starten

Web, mobiel en grafische software

Zou je graag de wondere wereld van het wijde web exploreren? Wil je leren goochelen met mobiele toepassingen? Of wil je aan de slag met grafische software? Of je nu op zoek bent naar tips en tricks om je praktische kennis bij te schaven of een basisopleiding waarmee je professioneel aan de slag kan, SYNTRA Midden-Vlaanderen heeft alle expertise in huis om een uitgebreid en kwalitatief opleidingsaanbod te garanderen.