Bij Kassiopeia primeert de beleving van de natuur

Kassiopeia is een biologe van opleiding die haar liefde voor de natuur in haar ontwerpen vertaalt. In haar postkaarten, prentenboeken, patronen en geboortekaarten geeft ze haar fascinatie voor de natuur met veel gevoel voor detail weer.

“Ik schreef me als illustrator in voor de opleiding digitaal textielontwerp omdat ik mijn patronen wou digitaliseren. Ik hou ervan om te werken met iets tastbaars maar ik wou weten hoe ik op een praktische manier handgemaakte patronen kon omzetten naar digitale, repetitieve patronen. Vooral de patronen op oude stoffen spreken mij erg aan. Ze ademen een sfeer uit die je al van ver aanvoelt maar als je van dichtbij kijkt, ontwaar je enorm veel zaken.”

Wetenschap versus gevoel

“Ik heb biologie gestudeerd maar toch ben ik niet wetenschappelijk ingesteld. Zo bekijk ik de natuur helemaal niet analytisch en werk ik vooral gevoelsmatig. De beleving van de natuur primeert bij mij, niet de wetenschappelijke observatie. Ik wil mensen bewust maken van de natuur en de omgeving waarin wij leven. In mijn ontwerpen probeer ik vooral een wereld te creëren die vertrouwd aanvoelt.”

Ecologie

“Ik vond het een meerwaarde dat onze docente Olu zeer ecologisch te werk gaat en ons daar ook tips in gaf. Het is voor mij ook heel belangrijk om op een milieuvriendelijke manier te werken. Zo gebruik ik voor mijn schilderijtjes op hout ecologische leemverf en ecovernis. Voor mijn postkaarten werk ik met papier met een FSC keurmerk, een label voor papier uit duurzaam beheerde bossen.”

Harmonie

“In de hedendaagse ontwerpen zie ik veel kleurcontrasten maar daar ben ik zelf niet naar op zoek. In mijn werk zoek ik altijd de harmonie op. Momenteel ben ik volop bezig met aan de weg te timmeren en zie ik wel wat er mijn pad kruist. Ver in de toekomst kijken doe ik niet. Ik zie wel wat komt.”

Wil je ook graag met digitaal textielontwerp aan de slag? Ontdek onze opleidingen textielprints ontwerpen met Illustrator en Photoshop.

Benieuwd naar het werk van Kassiopeia? Surf naar http://kassiopeiadevriendt.wixsite.com/illustraties

Dit bericht werd aangemaakt op 26 oktober 2018.

Met de steun van