Cursist in de kijker: Tim pendelt van Amsterdam naar Sint-Niklaas voor een opleiding lastechnieken

Wat bezielt iemand om 2u30 onderweg te zijn om een opleiding "Basis lastechnieken" te volgen? Wij waren zo benieuwd dat we het de cursist zelf vroegen. Tim Van Wechem, een gemotiveerde 25-jarige uit Amsterdam, schreef zich in voor een praktijkgerichte opleiding bij campus Sint-Niklaas en neemt de lange reistijd er met de glimlach bij.

"In Nederland is het aanbod aan avondopleidingen zeer beperkt. Ik zou dan al een beroepsopleiding moeten volgen waarvoor ik snel € 2000 à € 3000 zou moeten ophoesten. Toen ik hoorde dat de opleiding "Basis lastechnieken" in campus Sint-Niklaas amper € 320 kost, was de keuze snel gemaakt. Dat mijn vriendin in België woont is handig meegenomen".

Tim werkt in Amsterdam als docent Lichamelijke Opvoeding en heeft daarnaast een eigen bedrijfje dat sportievelingen traint en coacht. "Ik volg de opleiding lastechnieken niet meteen met professionele ambities in het achterhoofd maar puur uit interesse. Momenteel ben ik een oude auto in zijn originele staat aan het herstellen en hier leer ik allerlei technieken effectief toepassen".

Over de lesaanpak is Tim enthousiast: "Ik had verwacht meer theorie te krijgen maar eigenlijk leer je vooral door te doen. In het begin was het even schrikken toen de docent zei 'Neem een apparaat en begin er aan' maar de praktijkgerichte aanpak werkt. Je merkt ook dat de docent zijn vak door en door kent en een goeie kennis van materialen heeft." Tims enthousiasme vertaalt zich ook in zijn toekomstplannen: "Na deze opleiding zou ik me graag inschrijven voor carrosseriehersteller en polyvalent lasser zodat mijn techniek nog verfijnder wordt".

Tot slot even peilen of de Amsterdammen geen cultuurclash ervaart: "Het cliché dat Vlamingen rustiger, bescheidener en meer relaxt zijn klopt. Iedereen laat elkaar hier netjes uitpraten. Of ze allemaal even verstaanbaar zijn, is een andere zaak (lacht)".

 

Dit bericht gaat over: opleiding basis lastechnieken

Met de steun van