Cursist Fitness Instructeur B in de kijker

Sam De Waele is 26 jaar en volgde de opleiding "Fitness Instructeur B" in campus Sint-Niklaas.  Als 18-jarige stopte hij zijn universitaire opleiding "criminologie" om meteen aan de slag te gaan bij Volvo Trucks in Gent. Toch bleef de drive om zich verder op te leiden en te ontplooien  aanwezig. Zijn Aha-erlebnis kwam er toen hij zich inschreef voor de opleiding "Initiator Fitness" en zich helemaal op het sporten kon storten. "De theoretische aanpak van de universiteit lag mij minder. Toen ik bij Volvo aan de slag ging, hield ik in mijn achterhoofd dat ik me nog altijd kon bijscholen. Alleen wist ik niet meteen van welk hout pijlen te maken. Totdat ik op de opleiding "Fitness Instructeur B" botste. Dat was het.", aldus Sam.

Het is vooral de praktijkgerichte aanpak van de opleiding die Sam aansprak: "We krijgen les in kleine groepjes van 6 à 7 man en alles wordt zeer bevattelijk uitgelegd. De docenten zijn professionals in het vak en weten echt waar ze mee bezig zijn. Ik vind het leuk dat alle kennis ook effectief toegepast kan worden. Al mag de theorie ook niet onderschat worden, er zitten enkele serieuze turven tussen mijn cursussen".

Op de vraag wat zijn ambities zijn, antwoordt Sam: "Ik wil nu niet te hard van stapel lopen maar het lijkt me iets om personal coach te worden. In de opleiding had ik tijdens de stage al een eerste kennismaking met de praktijk en dat beviel me wel. Ik heb al eens iemand persoonlijk begeleid maar het is momenteel nogal puzzelen met mijn onregelmatige werkuren. Eerst en vooral wil ik een expert worden in het fitnessen en dan zien we wel wat de toekomst brengt."

Dit bericht gaat over: opleiding fitnessinstructeur, fitnessbegeleider, initiator fitness

Met de steun van