25 scholen, waaronder campus Gent van SYNTRA Midden-Vlaanderen, namen op donderdag 8 mei deel aan De "Gouden Sleutelhanger". Dat is een initiatief van FEDERAUTO waarbij leerlingen autotechniek in een aantal praktische proeven uitmaken wie de beste mechanicus is.

In een eerste voorronde krijgen de teams een aantal praktische proeven voorgeschoteld. Nadien legt elke deelnemer individueel een theoretische test af. Dan selecteert een professionele jury vier finalisten die nadien strijden om de hoofdprijs: de Gouden Autosleutelhanger 2014 én een spiksplinternieuwe Mini die de school voor educatieve doeleinden mag gebruiken. De beroepsorganisatie FEDERAUTO wil met de wedstrijd een brug slaan tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. 

Bekijk hier het filmpje.

Dit bericht gaat over: gouden sleutelhanger 2014

Motorvoertuigen

Hou je van sleutelen aan motoren en wil je je kennis verder professionaliseren? Volg dan een motoropleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen. Onze ervaren docenten leren je alles over mechanica, elektronica, de verschillende onderdelen, ... Zo word je een echte expert in het herstellen en onderhouden van allerlei motoren. Heb je al ervaring en wil je je kennis verder verruimen? Schrijf je dan in voor één (of meerdere) van onze praktijkgerichte bijscholingen.