Ex-cursiste in de kijker: Aline is zelfstandig kleur- en stijlconsulente

Huisdokter en Jani in één figuur versmolten. Zo zou je de job van Aline nog het best kunnen omschrijven. Niet alleen geeft ze professioneel advies over interieur, ze is ook gediplomeerd kleur- en stijlconsulente. We schopten onze Crocs uit en zochten Aline op voor een lesje in smaak.

Aline was op zoek naar een creatieve en praktijkgerichte opleiding en kwam uit bij de opleiding interieurstylist/kleuradviseur waar ze haar gevoel voor kleur- en materiaalgebruik in woningen verder ontwikkelde. “Ik ben altijd al gefascineerd geweest door mooie dingen: zowel interieur als kledij.”, zegt Aline. “Ik werkte in een verf- en decoratiewinkel waar ik de klant hielp in de zoektocht naar het perfecte interieur. In die zin was de opleiding interieurstylist/kleuradviseur dus de perfecte aanvulling op mijn job.

Passie voor kleding

Nadat ze de opleiding met glans afgerond had, wilde Aline zich verdiepen in haar tweede passie: kleding. Ze schreef zich in voor de opleiding kleur- en stijlconsulent. “De opleiding is een goeie start voor wie in de sector aan de slag wil. Je leert hoe je met kleuren kan spelen en hoe je een kleur- en stijlanalyse uitvoert. De persoonlijke manier van lesgeven vond ik een pluspunt. Het is natuurlijk wel zo dat de theorie niet heiligmakend is en dat je de praktijk vooral al doende in de vingers krijgt.”

Zelfstandige

Na de opleiding bedrijfsbeheer was ze klaar om op eigen benen te staan en startte ze haar eigen bedrijfje op. “Ik werk nu al enkele jaren als kleur- en stijlconsulente voor huis, hem en haar. En ik doe dat met veel passie en plezier. In mijn job vind ik het belangrijk dat je rekening houdt met de leefwereld van de klant en dat je toegankelijk blijft.”

Crocs

Tot slot informeren we nog es naar de grootste blunder die je op vlak van styling kan maken. “Crocs blijven onvergeeflijk. Maar ik heb ook moeite met de combinatie van winter- en zomerkledij. Denk aan sandalen gecombineerd met een winterjas. Wat interieurs betreft stuit ik vaak op een bonte verzameling van herinneringen die op kasten geëtaleerd worden. Duizend en één voorwerpen waar niet meer bij stilgestaan wordt wat ze daar precies staan te doen.”

Wil je graag een beroep doen op Aline? Neem contact op via 0486/41 69 92

Dit bericht gaat over: opleiding kleur- en stijlconsulente, stijladvies, kleuranalyse

Met de steun van