Gloednieuw expertisecentrum motor- en bromfietstechniek in Asse

  • Nieuw expertisecentum moto- en bromfiets in Asse
  • Opleiding op alle niveau's
  • Opening op 3 september 2012

SYNTRA Midden-Vlaanderen investeert in een gloednieuw opleidingsatelier voor motoren en bromfietsen in de campus Asse.  Dat is geen toeval want de campus Asse profileert zich als het kennis- en expertisecentrum voor auto- en motortechniek voor de regio’s Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. De opening van dit modelatelier op maandag 3 september 2012 schakelt de start van het nieuwe opleidingsjaar meteen in een hogere versnelling.

Tot voor kort kon je de opleidingen motor- en bromfietstechnieken op twee SYNTRA-locaties volgen, nl. in Aalst en Asse. Daar komt nu verandering in. SYNTRA richtte een moderne nieuwe werk- en lesplaats in te Asse. Het ruime atelier is uitgerust met twee keer zes werkposten, voorzien van werkbanken, gereedschapswagens, hefbruggen voor tweewielers, een rookgasafzuigingsinstallatie, een afzonderlijke lesruimte met recente didactische motoren,  diagnosetoestellen, een stockageruimte voor onderdelen, een afvalbehandelingslokaal en een wasplaats. Alles samen goed voor ruim driehonderd vierkante meter technische opleidingsruimte en een fikse investering die de kwaliteit van de opleidingen en het lescomfort ongetwijfeld opdrijft.

Professionele training op alle niveaus...

Het nieuwe motor- en bromfietsatelier biedt voldoende opleidingsruimte zowel aan jongeren als volwassenen die professioneel aan de slag willen in de sector. Jongeren van 15 tot 25 jaar met een leerovereenkomst motor- en bromfietstechnieken combineren één dag les in de week met een praktijktraining van vier dagen per week bij een ondernemer-opleider op de werkvloer.

De voltijdse dagopleiding motor- en bromfietsmecanicien mikt op jongvolwassenen die na het secundair onderwijs op een professionele manier willen leren sleutelen aan motoren en bromfietsen. Stapsgewijs maken ze kennis met de werkvloer. De cursisten krijgen eerst een flinke dosis praktijkopleiding voorgeschoteld onder de vleugels van de SYNTRA-instructeurs. Daarna wennen ze aan het arbeidsritme op de echte werkvloer tijdens een stage van vier weken in een leerbedrijf.
 
De avondopleidingen voor volwassenen vanaf 18 jaar leiden zowel op tot mecanicien motor- en bromfiets als tot gespecialiseerd ondernemer voor het motorbedrijf. De opening van het nieuwe atelier en de didactische ruimte heeft plaats op maandag 3 september 2012 om 19.30 u. in de campus Asse, Industriezone 5 Mollem 20 in Asse. Campuscoördinator Bart Van Houdt (02 452 63 72) en opleidingscoördinator Wim Van Stappen (03 760 08 28) staan u graag te woord die avond.Met de steun van