Pimp my ride: Aftandse kever wordt knappe bolide

Onze docent Michael Hoste ging samen met zijn cursisten oldtimerrestaurator aan de slag om de aftandse SYNTRA-kever nieuw leven in te blazen.

  • Stand van zaken: het standaardverhaal van een barn find of schuurvondst die het geluk heeft om een nieuw leven te krijgen.
  • Voordat je een auto in gang krijgt is het belangrijk dat je hem kan doen stoppen. Daarom werden eerst en vooral de remmen onder handen genomen. Alle oude leidingen gingen eruit, nieuwe remschoentjes erop, nieuwe pompjes erin, remolie erop en ontluchten.
  • Vervolgens was het onderhoud en de elektriciteit aan de orde. Gelijktijdig werd de olie gewisseld en werden de bougies en contactpuntjes vervangen. Ook werden nieuwe filters en riemen geplaatst.
  • Nieuwe benzine in de tank, enkele lekjes opgelost, de juiste kabeltjes verbonden en weg was hij. De wagen scheurde vlot rond en snorde vol enthousiasme.
  • Tot slot werd de carrosserie aangepakt: eerdere plamuurwerken werden verwijderd, deuren, koffer en motorklep werden gedemonteerd en spuitklaar gemaakt.

Ook gepassioneerd door oldtimers?

Ontdek onze opleiding oldtimerrestaurator waar je het restauratieproces helemaal in de vingers krijgt.

Dit bericht werd aangemaakt op 16 mei 2019.

Met de steun van