Kom op zaterdag 21 april 2018 tussen 10 uur en 15 uur naar de infodag in onze 4 campussen in Aalst, Asse, Gent en Sint-Niklaas.

Dit jaar zet elke campus een aantal opleidingen in de kijker en kan je deelnemen aan interactieve workshops en demo’s. Er zullen ook tal van oud-cursisten aanwezig zijn om hun ervaringen en toekomstmogelijkheden na een SYNTRA-opleiding met jullie te delen. Met algemene vragen over ons voltallig opleidingsaanbod kan je in elke campus terecht. Wil je meer specifieke info over een bepaalde opleiding, dan ga je best langs in de campus waar de opleiding in de kijker wordt gezet.

Wil je graag meer weten over de combinatie van werken en leren? Ons team Duaal Leren staat voor je klaar! Ontdek alles wat je wil weten over het al doende leren van een vak in de praktijk.

Heb je een vraag over onze infodag? Bel 055 33 10 21.
We zijn bereikbaar op volgende tijdstippen:

Ma: 09 - 16u / Di: 14 - 22u / Wo: 09 - 12u / Do: 09 - 16u / Vr: 09 - 12u en 13.30 - 17u / Za: 09 - 15u

Opleidingen, workshops en demonstraties in de kijker

Campus Sint-Niklaas

Dronepiloot III en Drone onderhouds- en bouwtechnicus: beleef fascinerend dronevliegen en bekijk onze dronepiloten in spé in actie. Woon de demonstratieles bij om 11 uur.

Dieren - paarden: verken onze eigen overdekte rijhal, onze grote buitenpiste en stel al je vragen over onze opleidingen in de paardensector. Rondleiding en infosessie om 11 uur en 14 uur.

Elektriciteit: kom meer te weten over de gloednieuwe opleiding “installateur van elektrische laadpalen”. 

Brood- en banketbakker: wedden dat je gaat watertanden als je onze cursisten aan de slag ziet met chocolade?

3D-printing: maak kennis met de mogelijkheden van 3D-printing. Benieuwd hoe een foto van een cursist er in 3D uitziet? Spring dan zeker eens binnen.

Hout: woon een les bij van de opleiding meubelmaker van 10 tot 14 uur.

Duurzaam bouwen: stel al je vragen over onze opleidingen renovatiecoördinator, isolatiedeskundige, energiedeskundige en gecertificeerd aannemer binnenisolatie.

Licht- en geluidstechnicus: kom naar de doorlopende licht- en geluidsshow opgezet door onze cursisten licht- en geluidstechnicus.

Campus Aalst

Installateur CV – sanitair: We zetten onze nieuwe ateliers hernieuwbare energie op. Maarten, oud-student en docent, vertelt je hoe hij zichzelf op de professionele kaart heeft gezet. Daarnaast begeleiden docenten en cursisten je op een interactieve wijze de hele dag door zodat je een goed zicht krijgt op je opleiding en je eventuele toekomst als zelfstandig installateur.

Mode: door jouw inbreng en de interactiviteit met docenten en cursisten krijg je een volledige kijk op je opleiding.

Sportverzorger – fitnessinstructeur: ervaar in levenden lijve of een sportieve opleiding iets voor jou is. Maak kennis met stretchoefeningen en massagetechnieken en krijg anatomische inzichten.

Herboristkruidenverwerker: vanaf 10 uur kan je terecht voor specifieke info over deze bijzondere opleiding en de specialisatie kruidenverwerker.

Campus Asse

Auto- en motortechnicus: onze cursisten tonen hun vaardigheden op het gebied van mechanica, elektriciteit en carrosserie. Neem een kijkje of ga onder begeleiding zelf aan de slag:

  • Autotechnicus: Probleemanalyse elektrisch circuit, de uitlijning van een wagen, een wagen op de inspectiebrug, de remmentestbank, een motorblok, de spuitcabine en oldtimers.
  • Mototechnicus: Elektrische scooters, het diagnoseapparaat, het balanceren van een band, het elektrisch circuit, onze kennisquiz. 

Schoonheidsspecialist: volg de demo’s gelaats- en lichaamsverzorging, laat je even verwennen tijdens onze workshops: nagels lakken, epileren van wenkbrauwen, voetmassage en waxen van onderbenen of gelaats- en lichaamsverzorging en leer zelf enkele technieken aan.

Massagetechnieken: maak kennis met enkele massagetechnieken. Wil jij zelf een techniek toepassen of ervaren? Dit kan van 11 uur tot 15 uur.

Make-up: benieuwd hoe je het best make-up aanbrengt? Of heb je zin om plaats te nemen op de stoel van de visagiste? Wij verwachten je tussen 10 uur en 13 uur.

Kapper: volgende demo’s worden aangeboden: Styling- en brushingtechnieken, lokken, permanent, kleuren, watergolf en opsteken.

Hondentrimmer: onze cursisten tonen je hoe een professionele vachtverzorging eruit ziet. Demo van een volledige hondentoilettage: wassen & föhnen – borstelen & knippen – afwerking.

Campus Gent

Microbrouwer, zytholoog en kaasmeester: proef van zelfgemaakte bieren met enkele bijpassende kazen

Sommelier – conseil: proef enkele wijntjes en ontdek meer over foodpairing.

Wijnbouwer: woon een praktijkles bij in onze eigen wijngaard.

Slager – spekslager: demonstratie van het versnijden van een half rund

Kinderbegeleider baby’s en peuters + organisatorisch beheer kinderopvang: kom eens bladeren in enkele eindwerken en bekijk enkele foto’s uit de opleiding.

Bouw: weet jij van aanpakken? Grijp je kans om gevelstenen te metselen op een bestaande muur.

Fietstechnicus: neem deel aan onze demosessie en ontdek of de opleiding iets voor jou is.

Tuinaanlegger: woon een praktijkles in onze tuin bij en bewonder ons professioneel machinepark

ICT: maak kennis met onze nieuwe ICT-opleidingen.

  • Coach digitale transformatie
  • Data protection officer
  • Backend developer
  • Frontend developer
  • Full stack developer

Ondernemersdorp: de cafetaria van campus Gent wordt omgetoverd in een ondernemersdorp. Laat je inspireren door een tiental starters die de sprong naar het ondernemerschap gewaagd hebben en hun zaak aan je voorstellen.

Heb je een vraag over onze infodag? Bel 055 33 10 21.

We zijn bereikbaar op volgende tijdstippen:

- Ma: 09 - 16 uur
- Di: 14 - 22 uur
- Wo: 09 - 12 uur
- Do: 09 - 16 uur
- Vr: 09 - 12 uur en 13.30 - 17 uur
- Za: 09 - 15 uur