Kristel Balcaoen won de Belgische finale van de 11de editie van de Europese wedstrijd van de Champagne-ambassadeurs.

De wedstrijd, die een initiatief is van het Comité Interprofessionel du Vin de Champagne, heeft als doel om via een unieke en originele wedstrijd extra aandacht te besteden aan de wijndocenten en al diegenen die beroepsmatig bijdragen tot de uitbreiding van de kennis over Champagne bij toekomstige sommeliers, docenten en consumenten. De wedstrijd vindt plaats in negen Europese landen die de belangrijkste Europese markten voor de Champagnestreek uitmaken.

Kristel Balcaen, directrice DAE Global aan de Howest, sommelier-conseil, docente aan de Vlaamse wijnacademie, won het in de Belgische finale van Vicky Corbeels en Richard Cordier. Ze zal België in november vertegenwoordigen op de Europese finale van de wedstrijd in Epernay (Frankrijk).

Meer weten over de Vlaamse Wijnacademie? Ontdek hier ons boeiend opleidingsaanbod rond wijnen.

De Vlaamse Wijnacademie

De 'Vlaamse Wijnacademie' is in Vlaanderen dé referentie op het vlak van wijnopleidingen met een kwaliteitsvol aanbod en hooggekwalificeerde docenten. Of het nu over lang- of kortlopende opleidingen gaat, wij schenken altijd klare wijn als het op kwaliteit aankomt Bovendien beschikken we over een eigen wijngaard in campus Gent.