Lassen wordt na 1 juli 2014 nooit meer hetzelfde

Lassen wordt na 1 juli 2014 nooit meer hetzelfde. De norm voor constructiebedrijven 'EN 1090' treedt dan officieel in voege. Bezorgde blikken bij metaalbouwers. Met name bij constructeurs van dragende onderdelen, zoals kolommen, liggers, vakwerken, trappen, bordessen, … in staal en aluminium.

Op 1 juli 2014 verstrijkt de overgangstermijn van de bouwproductenrichtlijn (CPR). Dragende onderdelen dienen voortaan wettelijk CE-gemarkeerd te zijn. Conform EN 1090. Die norm deelt dragende onderdelen op in vier klassen, gebaseerd op de risico's op falen en de ernst van de gevolgen. Afhankelijk van de classificatie, dient u als constructeur over een welbepaald gecertificeerd fabriekscontrole systeem (FPC) te beschikken. Dat brengt verregaande gevolgen met zich mee. En de tijd dringt, constructeurs hebben nog luttele maanden om zich in regel te stellen.

SYNTRA Midden-Vlaanderen biedt jou en je medewerkers tevens de mogelijkheid om je eerste stappen richting het beroep van lasser. Surf voor meer info naar www.syntra-mvl.be/metaal.

Dit bericht gaat over: constructie, lassen, Europese norm

Met de steun van