Laurent vond meteen werk na opleidingen grafisch vormgever en webdesigner

“Mijn tip voor andere cursisten? Zorg dat je eruit springt”

Laurent Beuten is al van jongs af aan vergroeid met zijn potlood. Als kind was hij altijd aan het tekenen. Ook als hij verondersteld was op te letten in de klas. Zijn keuze voor een opleiding grafisch vormgever, noemt hij vandaag zijn beste beslissing ooit. Na afstuderen, had hij de jobs voor het uitkiezen.

“Ik ben van jongs af aan creatief bezig maar het besef dat ik er ook mijn job kon van maken, kwam pas laat. De beslissing om de grafische weg in te slaan is één van mijn beste beslissingen ooit. Toen ik afstudeerde in crossmedia-ontwerp, voelde ik me nog niet klaar voor de arbeidsmarkt. Na de opleiding grafisch vormgever bij SYNTRA had ik wel dat gevoel.”

Waarom lag die opleiding je zo goed?

“Je krijgt les van allerlei mensen uit het vakgebied met wie je ook een goed gesprek kan aanknopen. Ik heb al verschillende mensen de opleiding aangeraden. Als studeren niet echt je ding is, maar je wil graag iets concreets aanleren, dan is SYNTRA ideaal. In de grafische sector wordt ook niet zo snel naar je diploma gevraagd, maar is vooral je portfolio van belang. Daaruit blijkt meteen wat je in je mars hebt. Maar het is wel belangrijk dat je er veel mee bezig bent. Als ik een tip mag geven aan andere cursisten: zorg dat je eruit springt. Je krijgt tijdens de opleiding veel kennis mee, maar je moet er na de les wel zelf mee aan de slag.”

Toen je afgestudeerd was als grafisch vormgever, deed je er nog een opleiding webdesigner bovenop. Nog niet moe gestudeerd?

“Een opleiding webdesigner komt erg van pas in mijn huidige job. Ik werk samen met webdevelopers en dan verloopt de communicatie vlotter als je Wordpress kent en weet hoe je bestanden correct moet aanleveren.”

Momenteel werk je bij Case Company in hartje Gent. Hoe ben je daar precies terecht gekomen?

“Na mijn opleiding kon ik in drie verschillende bedrijven aan de slag maar ik koos voor Case Company. Het is een jong bedrijfje dat gepersonaliseerde smartphonehoesjes produceert en online verkoopt. Alles gebeurt hier in-house waardoor ik een project van A tot Z kan opvolgen. Ik ben zowel betrokken bij de verpakking als de branding en de website.

Ik werk hier nog geen jaar maar intussen brachten we al twee nieuwe producten op de markt. Dat maakt mijn job boeiend en afwisselend. Daarnaast werk ik ook voor de zijonderneming MonTattoo, een trendy merk voor tijdelijke tattoos die ontworpen werden door gerenommeerde tattoo-artiesten en illustrators.”

Naast je fulltime job ben je ook nog in bijberoep als freelancer aan de slag. Welke opdrachten doe je zoal?

“Vanaf mijn zestiende deed ik links en rechts al opdrachten voor grafisch werk. De illustraties die ik als freelancer maak zijn minder clean dan mijn werk voor Case Company. Onder de naam ‘Magic Graphics’ vind je me ook op Youtube terug. Je kan daar onder meer time-lapse filmpjes bekijken van hoe mijn artwork tot stand komt. Dankzij die filmpjes heb ik zelfs klanten uit Hawaï waar mijn tekenstijl erg in de smaak valt.”

 

Meer weten over de opleidingen die Laurent volgde? Surf naar www.syntra-mvl.be/grafisch

Met de steun van