Binnenvaartsimulator LENA heeft een nieuwe ankerplaats gevonden in de gloednieuwe campus Leerhaven van de Scheepvaartschool Cenflumarin te Antwerpen (Linkeroever). Met deze verhuis reikt SYNTRA Midden-Vlaanderen de hand uit naar de Scholengroep Antwerpen van het Gemeenschapsonderwijs.

Het is een strategische keuze om alle nautische opleidingen van SYNTRA, CVO en de Scheepvaartschool Cenflumarin aan te bieden op één centrale locatie. Zo willen de drie opleidingsverstrekkers elkaar versterken. SYNTRA Midden-Vlaanderen staat in voor de exploitatie van de binnenvaartsimulator LENA, wat staat voor ‘Leren navigeren’, terwijl Promotie Binnenvaart Vlaanderen er de eigenaar van is. 

Op vrijdag 19 februari 2016 opende Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts de campus Leerhaven in het bijzijn van de Antwerpse Havenschepen Marc Van Peel en tal van andere prominenten. 

Dit bericht gaat over: lena, campus leerhaven, binnenvaartsimulator

Binnenvaart

Het structurele fileprobleem doet bedrijven vaker uitkijken naar alternatieve routes voor transport. Steeds meer vervoer gebeurt via onze waterwegen. Er is dan ook een stijgende vraag naar vakmensen in de binnenaart die op een vlotte manier kunnen instaan voor dit toenemende transport. Wil je aan de slag op een binnenschip als matroos of stuurman, of zelf als zelfstandig ondernemer één of meerder binnenschepen beheren? SYNTRA Midden-Vlaanderen biedt verschillende opleidingen in de vorm van begeleid indvidueel leren. Een ervaren lesgever-coach leert je alle kneepjes van het vak.