Mathias behaalde goud op wereldkampioenschap massage

“Dankzij de docent sta ik waar ik nu sta”

Mathias Roelands, ex-cursist sportverzorger, behaalde in juni goud op het wereldkampioenschap massage in Kopenhagen. Het was zijn docent Bart Willockx met wie hij een goeie band heeft, die Mathias mee op sleeptouw nam. Intussen nam Mathias voetbalsterren als Axel Witsel, Michy Batshuayi en Dries Mertens al onder handen.

“Ik heb geen zittend gat en ik ben erg sportief. In het secundair onderwijs volgde ik sportschool en daarna heb ik een opleiding sportleerkracht gevolgd. Na mijn opleiding botste ik online op de opleiding sportverzorger. Het sprak me meteen aan. Naast anatomie en fysiologie leer je in de praktijklessen verschillende handgrepen aan en kom je iets te weten over voeding voor sporters.”

Hoe verliep het contact met de docent?

“De docent Bart Willockx was top. Hij heeft internationale ervaring in het vak. Zijn visie en passie hebben me enorm geïnspireerd. Zelfs na mijn studies ben ik contact blijven houden met hem. Het is ook dankzij hem dat ik heb deelgenomen aan het wereldkampioenschap in Kopenhagen. Bart heeft me de push gegeven. Dankzij hem sta ik waar ik nu sta”

Ik had nog nooit gehoord van een wereldkampioenschap massage. Wat moet ik me daarbij voorstellen?

“We waren met 84 deelnemers opgesplitst in 5 categorieën. Ik kwam uit in de categorie Zweedse massage. Bij een Zweedse massage worden manuele technieken gebruikt om een lichaam na een zware inspanning te helpen herstellen. Zo’n massage toedienen is echt intensief. Ik moet vaak douchen na een sessie omdat het fysiek zoveel van me vraagt. Het is in die specialiteit van sportmassage dat ik geheel onverwachts goud heb behaald. Ik deed vooral mee om ervaring op te doen en had niet op een overwinning gerekend. Een zeer aangename verrassing.”

Na afstuderen ben je er ook meteen ingevlogen.

“Klopt. Ik ben meteen begonnen als zelfstandig sportverzorger. Daarnaast run ik ook een eigen zwemschool in Halle en geef ik sportkampen aan kindjes tussen 6 en 12 jaar. De combinatie van mijn verschillende jobs maakt het leuk. Ik zou geen 7 dagen op 7 massages kunnen geven.”

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

“Het is mijn droom om op een EK of WK te werken. Of de Olympische spelen. Dat zou het summum zijn. Vorig jaar kreeg ik de kans om aan de slag te gaan als massagetherapeut bij de U21 van de Rode Duivels. De mond-aan-mond reclame deed zijn werk en dit jaar mocht ik mee met het A-elftal. Een unieke kans om ervaring op te doen bij topsporters. In het begin verliep het contact wat stroef maar intussen heb ik een goede band met Hazard en Mertens.”

Kriebelt het ook om in de sportwereld aan de slag te gaan? Ontdek hier ons boeiend aanbod sportopleidingen

Dit bericht gaat over: fitnessbegeleider, sportverzorger

Met de steun van