Melanie volgde 4 opleidingen bij SYNTRA Midden-Vlaanderen en startte eigen schoonheidssalon

“Hoe meer je kan, hoe beter toch?” 

Als er iemand het opleidingsaanbod uit de verzorgingssector door en door kent, dan is het Melanie Eeckhout wel. De opleidingen die ze aan campus Aalst volgde én succesvol voltooide, krijg je amper in één adem gezegd. Ze begon bij kapper, deed er nog een opleiding schoonheidsspecialiste bovenop, schreef zich in voor styling artist en zit momenteel in haar laatste jaar gespecialiseerd voetverzorger. In haar eigen zaak “Melanie’s Home of Beauty” biedt ze dan ook een breed gamma van schoonheidsbehandelingen aan.

Hoe kwam je erbij om na je kappersopleiding nog een opleiding tot schoonheidsspecialist te volgen?

“Ik vond het al moeilijk kiezen tussen een opleiding kapper en schoonheidsspecialist. Na afstuderen ging ik meteen aan de slag als kapster maar toen bleek dat ik allergisch was aan de gebruikte verzorgingsproducten. Zelfs met handschoenen aan kreeg ik last van blazen op mijn handen. Daarom koos ik voor een carrièreswitch en schreef ik me in voor de opleiding schoonheidsspecialist in campus Aalst. Een degelijke opleiding met veel praktijk.”

Je opleidingshonger was nog niet gestild want je deed er nog “styling artist” bovenop.

“Klopt. Kunstnagelstyling is iets wat me altijd al aansprak. Tijdens de opleiding “styling artist” krijg je het vak onder de knie en leer je ook meer over kleur, stijl en make-up. Maar het was toch vooral de kunstnagels die me het meeste boeiden. Tot op vandaag ligt mijn passie daar. Ik hou van de creativiteit en het detaillistisch werken die ermee gepaard gaan. Er schuilt wel ergens een perfectionist in mij. Ik laat mijn klanten pas vertrekken als ik zelf 100% tevreden ben over het resultaat. Ik hou van niet half werk en investeer graag mijn tijd in iets totdat het perfect is.” 

Momenteel zit je in je laatste jaar gespecialiseerd voetverzorger. Je leergierigheid lijkt wel grenzeloos.

“Hoe meer je kan, hoe beter toch? Ik vond voetverzorging een mooie aanvulling op mijn opgedane ervaring. De theorie tijdens de opleiding is allesbehalve evident, soms voel ik me haast een halve dokter tijdens de les (lacht). Maar het is een mooie extra troef voor mijn eigen zaak Melanie’s Home of Beauty.”

Speelde je al lang met het idee om zelfstandige te worden?

“Sinds 1 oktober heb ik mijn eigen zaak Melanie’s Home of Beauty. Een meisjesdroom die werkelijkheid werd. Het speelhuisje achter mijn ouderlijk huis werd omgebouwd tot schoonheidssalon. Je kan bij mij terecht voor voetverzorging, nagelstyling, oorkaarsmassages en verschillende esthetische behandelingen. Het is leuk om je eigen baas te zijn. Veel mensen hebben schrik om iets op te starten maar ik vond het het proberen waard. De zaak loopt goed. Het voordeel van een praktijkopleiding bij SYNTRA is dat je tijdens je opleiding met modellen werkt bij wie je het vertrouwen wint. Veel modellen van toen zijn nu klanten van mij geworden. Ik doe mijn job echt graag.”

 

Kom alles te weten over onze opleidingen uit de sector schoonheid en esthetiek. Wil je je voordeel doen met Melanie haar expertise? Contacteer haar via 0476 83 76 04 of bezoek haar website. Neem ook eens een kijkje op haar Facebookpagina.

Met de steun van