Wil je aan de slag met je passie voor chocolade? Het vraagt heel wat kennis om aan de hoge eisen van de chocoholics te voldoen.  In onze opleiding chocoladebewerker leer je hoe je chocolade precies verwerkt tot een graag gesmaakt topproduct. Je krijgt het gehele productieproces op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier onder de knie. Ook leer je rekening houden met hygiëne, veiligheid en bewaartechnieken voor het product. 

Op het programma:

1. Basis chocolade 

2. Eenvoudige pralines en stuk- en holgoed

3. Marsepein 

4. Verfijnde pralines en stukgoed 

5. Chocoladekunst

6. Toegepaste bedrijfsvoering 

Je kan deze opleiding zowel 's avonds als overdag volgen. De avondopleiding duurt 2 jaar met 1 lesmoment per week. Volg je de opleiding overdag, dan heb je 1 jaar lang 1 volledige dag les per week.

De opleiding kwam in Iedereen Beroemd, bekijk hier het filmpje.

In beeld:

Dit bericht gaat over: chocoladebewerker, opleiding chocolatier, cursus chocolade

Brood, ijs en chocolade

Wil je graag het lekkerste brood, ijs of chocolade uit de streek leren maken? Bij ons krijg je de kennis en de techniek onder de knie om aan de hoge eisen van de fijnproevers te kunnen voldoen. Op een ambachtelijke en vaktechnische wijze leer je van professionals hoe je een topproduct kunt klaarmaken.