Druk, druk, druk heeft hij het. Hij combineert een job in de verzekeringen met zijn hobby in de fitness én heeft de handen meer dan vol met de opstart van zijn online bakkerij “Boris Bake Boutique’. Omdat we ook niet vies van zijn van een alliteratie: de bodybuildende bakker zag je onlangs het beste van zichzelf geven in ‘Bake Off Vlaanderen’. Een televisieprogramma waarin amateurbakkers het tegen elkaar opnemen.
Op de klassieke vraag in het vriendenboekje ‘Wat wil je later worden?’, antwoordde de kleine Elien steevast met ‘zelfstandige’. Vandaag blijken haar woorden profetisch te zijn. Na enkele professionele omzwervingen, richtte ze samen met haar vrouw croquebar Tuur op. Daarnaast geeft ze al freelancester workshops rond sociale media.
Op maandag 21 maart vond in Antwerp Expo de vakwedstrijd ‘Het Gouden Mes’ plaats voor een selectie leerjongeren die een slagersopleiding aan een SYNTRA-centrum volgen. 15 jonge slagers in opleiding kregen de kans om te tonen wat ze in hun mars hadden. Het was onze cursist Jeffrey Auman die in de prijzen viel. Hij kaapte niet alleen het felbegeerde gouden mes weg, maar won ook de prijs voor creativiteit.
Geschreven op 6 oktober 2016
Op dinsdag 27 september bracht een cameraploeg van Iedereen Beroemd een bezoek aan het chocolade-atelier van SYNTRA Midden-Vlaanderen campus Aalst. De hele avond werden de cursisten gevolgd bij het maken van allerlei lekkers, van gevulde pralines tot in chocolade gedopte ganache.
Steeds meer mensen die het boeiende vak van slager willen leren, volgen hiervoor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het aantal inschrijvingen.

Pagina's