Op de klassieke vraag in het vriendenboekje ‘Wat wil je later worden?’, antwoordde de kleine Elien steevast met ‘zelfstandige’. Vandaag blijken haar woorden profetisch te zijn. Na enkele professionele omzwervingen, richtte ze samen met haar vrouw croquebar Tuur op. Daarnaast geeft ze al freelancester workshops rond sociale media.
Op maandag 21 maart vond in Antwerp Expo de vakwedstrijd ‘Het Gouden Mes’ plaats voor een selectie leerjongeren die een slagersopleiding aan een SYNTRA-centrum volgen. 15 jonge slagers in opleiding kregen de kans om te tonen wat ze in hun mars hadden. Het was onze cursist Jeffrey Auman die in de prijzen viel. Hij kaapte niet alleen het felbegeerde gouden mes weg, maar won ook de prijs voor creativiteit.
Geschreven op 6 oktober 2016
Op dinsdag 27 september bracht een cameraploeg van Iedereen Beroemd een bezoek aan het chocolade-atelier van SYNTRA Midden-Vlaanderen campus Aalst. De hele avond werden de cursisten gevolgd bij het maken van allerlei lekkers, van gevulde pralines tot in chocolade gedopte ganache.
Steeds meer mensen die het boeiende vak van slager willen leren, volgen hiervoor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het aantal inschrijvingen.
Geschreven op 22 maart 2016
Leerjongeren Diether De Latte en Lucas Beeckman wonnen de hoofdprijs in horecawedstrijd “Cup Cuisine 2016”. De koks in opleiding hebben de felbegeerde stageplaats verdiend in restaurant The Jane van Sergio Herman.
Dit bericht gaat over: cup cuisine

Pagina's