Alain De Ridder werkt als drukker-hulpconducteur in een drukkerij. Omdat de toekomst in die sector er niet zo rooskleurig uitziet, volgt hij een opleiding tot lasser bij SYNTRA Midden-Vlaanderen. “Ik wil vooral mijn professionele horizon verder verruimen, en investeren in een mogelijk Plan B,” vertelt hij.
Wie in de keuken enkel aan bier denkt bij het klaarmaken van stoverij, heeft duidelijk nog niet met Veerle Verschelden gesproken. De gepassioneerde biersommelier organiseert in haar gezellige, volledig gerenoveerde schuur workshops rond bier en foodpairing. Haar missie: mensen kennis laten maken met de rijke wereld van bier.
Dit bericht gaat over: zytholoog, biersommelier, bier, foodpairing
Ex-vluchteling Rami startte een eigen kappers- en barbierszaak na de voltijdse dagopleiding kapper.
Op maandag 21 maart vond in Antwerp Expo de vakwedstrijd ‘Het Gouden Mes’ plaats voor een selectie leerjongeren die een slagersopleiding aan een SYNTRA-centrum volgen. 15 jonge slagers in opleiding kregen de kans om te tonen wat ze in hun mars hadden. Het was onze cursist Jeffrey Auman die in de prijzen viel. Hij kaapte niet alleen het felbegeerde gouden mes weg, maar won ook de prijs voor creativiteit.
Tien jaar lang al werkt Francisca als havenarbeidster in Zeebrugge. Tijd om het roer om te gooien, vond ze. Ze schreef zich in voor een avondopleiding logistiek bediende in campus Sint-Niklaas om zo op te klimmen op de logistieke ladder.

Pagina's