Steeds meer mensen die het boeiende vak van slager willen leren, volgen hiervoor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het aantal inschrijvingen. Hierdoor mag SYNTRA Midden-Vlaanderen zich stilletjesaan één van de grootste slagersscholen van Vlaanderen noemen, en daar zijn we best trots op.

Kandidaat-slagers kunnen op drie manieren de opleiding bij SYNTRA volgen, afhankelijk van hun leeftijd of professionele situatie. Jongeren ouder dan 15 en jonger dan 24 kunnen aan de slag in leertijd. Vier dagen per week draaien ze mee in een slagerij waar ze onder begeleiding van een leermeester of patron de kneepjes van het vak leren. Eén dag per week volgen ze les in de campus, waar naast de theorie over het slagersvak ook algemene vorming wordt gegeven. Zo wordt het mogelijk om naast een getuigschrift leertijd ook een getuigschrift secundair onderwijs te behalen.

Vanaf 18 jaar kunnen cursisten kiezen voor een voltijdse dagopleiding. In amper 1 jaar tijd worden ze volledig klaargestoomd voor het beroep van slager-spekslager. De opleiding past volledig in het nieuwe concept van duaal leren: cursisten brengen meer dan 60% van de opleidingstijd door op de werkvloer, waar ze al doende en onder begeleiding van een leermeester het vak leren. Deze opleidingsvorm is uniek in Vlaanderen en ideaal voor wie graag meteen de handen uit mouwen steekt.

Wie al werkt en zijn of haar loopbaan een nieuwe richting wil geven, kan kiezen voor de avondopleiding tot slager-spekslager. Eén avond in de week, verspreid over drie jaar, leren kandidaat-slagers de verschillende aspecten van het beroep, van wetgeving en HACCP-normen tot uitbenen en de meest diverse vleesbereidingen.

Ontdek deze en andere interessante opleidingen op www.syntra-mvl.be/vlees-en-kaas

SYNTRA Midden-Vlaanderen zet hoog in op de kwaliteit van de opleidingen en haar docenten, die stuk voor stuk mensen uit het vak zijn, en dat loont. Het mag duidelijk zijn: slager-spekslager is een beroep met toekomst. SYNTRA Midden-Vlaanderen investeert dan ook ten volle in de opleiding.

Om aspirant-slagers in de beste leeromstandigheden de verschillende facetten van het beroep aan te leren, richtte SYNTRA Midden-Vlaanderen in de campus in Gent een volledig nieuw slagersatelier in, dat volledig beantwoordt aan de laatste kwaliteitsnormen. De investering bedroeg meer dan 100.000 euro, en wordt erg gesmaakt door zowel cursisten als docenten. Zo zet SYNTRA Midden-Vlaanderen zich des te meer op de kaart als belangrijke speler in de markt van de professionele beroepsopleidingen.

Horeca

Droom je ervan om een eigen horecazaak uit de grond te stampen? Volg een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen en leer koken van échte chefs! Ook als je reeds in de sector zit en je talenten verder wil ontwikkelen, blijf je bij SYNTRA Midden-Vlaanderen niet op je honger zitten. Verleg je grenzen in de kookkunst met één van onze gespecialiseerde bijscholingen.