SYNTRA scoort op Flanders Dressage Event 2014

Van 31 juli tot en met 3 augustus vond voor de vijfde maal op rij het Flanders Dressage Event plaats in Stal Hulsterlo in Meerdonk. Naast de Flanders Cup Bronze, Silver en Gold, streden verschillende categorieën tevens voor de Nationale titel.

Heel wat oud-cursisten van de opleiding Zelfstandig Instructeur Paardrijden namen deel aan het sportevenement en deden dit niet onverdienstelijk. Verschillenden onder hen verzekerden zich van een podiumplaats of wonnen zelfs het kampioenschap.

In de ‘Flanders Cup Silver’, een wedstrijd op niveau Saint-Georges, toonde Sam Verheyden zich beresterk door twee van de drie proeven te winnen waardoor hij tevens de titel verwierf. Isabel Cool, winnaar van de eerste proef, werd uiteindelijk in het algemeen klassement eervol derde. Tom Franckx behaalde een vijfde plaats.

Bij de Young Riders was het Jorinde Verwimp die verdiend tot Belgisch Kampioen Young Riders 2014 werd gekroond. Ze slaagde erin in om dag na dag de drie proeven te winnen!. Op de derde plaats vinden we Eline Borrey-De Coninck. Ze had de pech een aantal maanden out te zijn wegens blessure van haar paard maar wist zich samen met haar paard Don Warohn in aanloop tot dit kampioenschap wonderwel snel te herpakken met brons als resultaat.

In de ‘Flanders Cup Gold’ schreef Tahnée Waelkens tijdens de laatste dag de Kür op haar naam en behaalde daardoor in het eindklassement een eervolle vijfde plaats. Jorinde Verwimp, winnaar op de eerste dag, moest op dag twee en drie wat punten prijs geven maar behaalde toch nog het brons.  Verder in het klassement vinden we ook nog Kara Bosman, Leslie Goethals, Tom Heylen en Anke Moordtgat terug.

SYNTRA wenst al onze oud-cursisten van harte proficiat met dit resultaat! 

¨Podium van 'Flanders Cup Silver' kampioenschap op niveau Saint-Georges

Sam Verheyden, winnaar Flanders Cup Silver

Isabel Cool, 3de plaats Flanders Cup Silver

Podium Belgisch Kampioenschap Young Riders

Jorinde Verwimp, winnares BK Young Riders

Eline De Coninck, 3de plaats in BK Young Riders

Leslie Goethals, oud-cursist en docent in Mangehouder

Kara Bosmans, oud-cursist

Tahnée Waelkens, winnares Kür en vijfde plaats in 'Flanders Cup Gold'

Dit bericht gaat over: Flanders Dressage Event

Met de steun van