Ben je jonger dan 30 jaar en heb je een ondernemersidee? Doe dan mee aan #StartYoung, de wedstrijd voor jonge kandidaat-starters met een prijzenpot van € 400. Sleep je de hoofdprijs niet in de wacht? Niet getreurd: elke deelnemer wandelt buiten met een getoetst en afgewerkt businessplan.

VOOR WIE?

Elke jongere tussen 18 en 30 jaar met ondernemersambities zonder een eigen ondernemingsnummer.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Als je geselecteerd wordt, begeleiden we je zowel individueel als in groep voor het vertalen van je ondernemersidee naar een businessplan.

GROEPSSESSIES

Sessie 1: Van ondernemersidee naar businessplan

Hoe maak ik een businessplan op? Aan de hand van info, tools en uitwisseling zet je de eerste stappen naar een ondernemersplan.

Sessie 2: Aan de slag met je businessplan

We werken samen aan de obstakels waarop je bent gebotst. Op basis van de vragen die er leven, werken we rond een aantal thema’s verder en toetsen het marktpotentieel van je project. Je wordt ‘gechallenged’ door de andere deelnemers en werkt je eigen pitch uit.

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Na de groepssessies word je door je coach begeleid om je businessplan verder uit te werken. Tijdens de 3 individuele begeleidingsmomenten van telkens één uur focust de coach op jouw vragen en noden. Daarna werk je zelfstandig jouw ondernemersplan uit en dien je dit voor 23 juni 2017 in bij Marleen Vanlierde via marleen [dot] vanlierde [at] syntra-mvl [dot] be.

WIE WINT?

Tijdens de finale pitch je jouw ondernemersplan in max. 5 minuten aan een jury. Hierna wordt de winnaar van #StartYoung bekend gemaakt. De winnaar krijgt € 400!

WANNEER?

Schrijf alvast de volgende data in je agenda:

 • 17/03/2016: ultieme deadline voor het indienen van je ondernemersidee.
 • 21/03/2017: eerste groepssessie te campus Gent, van 18u30 tot 21u30.
 • 28/03/2016: tweede groepssessie te campus Gent, van 18u30 tot 21u30.
 • 03/07/2017: finale

HOE DEELNEMEN?

Stel je voor 17 maart kandidaat via deze intakefiche.

MEER INFO

Neem contact op voor bijkomende vragen:

 • Oost-Vlaanderen
  Marleen Vanlierde - marleen [dot] vanlierde [at] syntra-mvl [dot] be
  09 222 85 81
 • West-Vlaanderen
  Emanuel David – emanuel [dot] david [at] syntrawest [dot] be
  050 40 30 84

Meer weten over al onze initiatieven voor starters? Neem zeker een kijkje op SYNTRA voor STARTERS en maak kennis met de opleidingen bedrijfsbeheer, de ondernemerscoach, de workshops voor starters en Maak Werk van je Zaak voor werkzoekenden.

Dit bericht gaat over: #startyoung