Ben je jonger dan 30 jaar en heb je een ondernemersidee? Doe dan mee aan #StartYoung, de wedstrijd voor jonge kandidaat-starters met een prijzenpot van € 400. Sleep je de hoofdprijs niet in de wacht? Niet getreurd: elke deelnemer wandelt buiten met een getoetst en afgewerkt businessplan.

VOOR WIE? 

Elke jongere tussen 18 en 30 jaar met ondernemersambities zonder een eigen ondernemingsnummer.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Als je geselecteerd wordt, begeleiden we je zowel individueel als in groep voor het vertalen van je ondernemersidee naar een businessplan.

GROEPSSESSIES

Sessie 1: Van ondernemersidee naar businessplan

Hoe maak ik een businessplan op? Aan de hand van info, tools en uitwisseling zet je de eerste stappen naar een ondernemersplan. 

Sessie 2: Aan de slag met je businessplan

We werken samen aan de obstakels waarop je bent gebotst. Op basis van de vragen die er leven, werken we rond een aantal thema’s verder en toetsen het marktpotentieel van je project. Je wordt ‘gechallenged’ door de andere deelnemers en werkt je eigen pitch uit.

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Na de groepssessies word je door je coach begeleid om je businessplan verder uit te werken. Tijdens de 3 individuele begeleidingsmomenten van telkens één uur focust de coach op jouw vragen en noden. Daarna werk je zelfstandig jouw ondernemersplan uit en dien je dit voor 23 juni 2017 in bij Marleen Vanlierde via marleen [dot] vanlierde [at] syntra-mvl [dot] be.

WIE WINT?

Tijdens de finale pitch je jouw ondernemersplan in max. 5 minuten aan een jury. Hierna wordt de winnaar van #StartYoung bekend gemaakt. De winnaar krijgt € 400!

WANNEER?

Schrijf alvast de volgende data in je agenda:

• 17/03/2016: ultieme deadline voor het indienen van je ondernemersidee

21/03/2017: eerste groepssessie te campus Gent, van 18u30 tot 21u30.

28/03/2016: tweede groepssessie te campus Gent, van 18u30 tot 21u30.

03/07/2017: finale

HOE DEELNEMEN?

Registreer je op www.enterprisecall.com dien je ondernemersidee in. Volg de onderstaande stappen:

1. Registreer je als “Start-up” op www.enterprisecall.com. Kies hiervoor als taal Nederlands. Na je registratie krijg je in je mailbox een link naar het platform. Klik op de link en maak vervolgens je Profiel aan.

2. Onder “Mijn diagnose” klik je op “Nieuwe diagnose” en vervolledig je de vier modules Persoonlijkheid, Kennis, Attitude en Motivatie.

3. Download het sjabloon “Intake #StartYoung” onder de oproep “#StartYoung” op je harde schijf. Je zult een oproep “West” en “Oost” vinden volgens je provincie.

4. Laad vervolgens je projectidee op onder de rubriek“Mijn pitches”. Klik op “Creëer een nieuwe pitch” en upload de ingevulde intakefiche op je pitch.

5. Dien je projectidee in onder de oproep “#StartYoung - West” als je in West-Vlaanderen opleiding volgt of “#StartYoung - Oost” als je in Oost-Vlaanderen opleiding volgt.

6. Dien je projectidee in via de link “Ben je geïnteresseerd” onder de oproep en koppel je pitch aan de indiening.

MEER INFO

Meer praktische informatie en voorwaarden over de wedstrijd vind je terug op www.enterprisecall.com onder de oproep “#StartYoung”. Neem contact op voor bijkomende vragen:

Oost-Vlaanderen
Marleen Vanlierde - marleen [dot] vanlierde [at] syntra-mvl [dot] be
09 222 85 81
 
West-Vlaanderen
Emanuel David – emanuel [dot] david [at] syntrawest [dot] be
050 40 30 84

Meer weten over al onze initiatieven voor starters? Neem zeker een kijkje op SYNTRA voor STARTERS en maak kennis met de opleidingen bedrijfsbeheer, de ondernemerscoach, de workshops voor starters en Maak Werk van je Zaak voor werkzoekenden.

Dit bericht gaat over: #startyoung