Tommy is al 5 jaar aan de slag in de vastgoedsector

“Het geeft een kick als ik mensen kan overtuigen om voor ons kantoor te kiezen”

Het was eerder toevallig dat Tommy Rottiers in de vastgoed belandde maar eens hij van de job geproefd had, beet hij zich er meteen in vast. Vastbesloten om een professional in de sector te worden, schreef hij zich in voor de opleiding vastgoedmakelaar in campus Asse. Intussen is hij al 5 jaar aan de slag bij een immokantoor in Londerzeel.

“5 jaar geleden vroeg de zaakvoerder van ‘Immo Van Wemmel en De Cat’ me tussen pot en pint of ik niemand wist die voor hen wilde werken. Ik was toen aan de slag op een logistieke dienst en koesterde al lang belangstelling voor de vastgoedsector. Normaal gezien kies ik altijd voor standvastigheid maar dit keer waagde ik de sprong naar onzekerheid. In de vakantie verdiepte ik me in vakliteratuur en tijdens mijn opzegperiode ging ik al mee op klantenbezoek.”

Hoe ziet je functie er precies uit? 

“Mijn job is al van dag 1 erg divers. Ik sta zowel in voor de inkoop, verkoop als verhuur. Zowel de commerciële gesprekken als de administratie neem ik voor mijn rekening. Een allround functie dus. Doordat ik zoveel vrijheid kreeg, nam ik het roer in handen. Ik ging aan de slag met de sociale media, ik vernieuwde de website en stelde een marketingplan op. Stap voor stap voerde ik een mini-reorganisatie door. Na twee jaar konden we de vruchten écht plukken van de ver-
anderingen en liepen de zaken erg vlot.”

Je inspanningen rendeerden.

“Precies. Ik heb altijd voor het kantoor gewerkt alsof het voor mezelf was. Je moet bereid zijn om je helemaal te smijten. Het is volgens mij ook de enige manier om in die sector te overleven. In de vastgoed is een klantgerichte houding erg belangrijk. Potentiële kopers willen een woning na de werkuren bekijken en verwachten ook dat je snel reageert. De ambitie die ik vroeger in de sport had, heb ik nu in mijn job gelegd. Ik heb een winnersmentaliteit en het geeft een kick als ik mensen kan overtuigen om voor ons kantoor te kiezen. Maar integriteit blijft voor mij enorm belangrijk. Ik ga me nooit opdringen. Ik ben service-minded en kies voor de gemoedelijke aanpak. Ik wil iedereen recht in de ogen kunnen kijken.”

Je had je al volledig in de sector ingewerkt maar toch besloot je om een opleiding te volgen. Waarom?

“Dat was voor mij een logische stap. Ik ben ambitieus en ik wil me continu verrijken. Als student was ik niet de meest ijverige maar bij SYNTRA moest en zou ik goeie punten behalen. Ik zat tijdens de opleiding midden in verbouwingen en de combinatie van een job met een avondopleiding was niet altijd evident, maar ik heb doorgezet en de opleiding succesvol afgerond.”

Je zei daarnet dat je ambitieus bent. Hoe zie je de toekomst?

“Ik droom ervan om zelfstandige te worden. De zaakvoerders worden een jaartje ouder, dus eventueel word ik mede-eigenaar van de zaak waar ik nu aan de slag ben. Want ik heb enkele ideeën om opnieuw een frisse wind door de organisatie te laten waaien. Stilstaan is voor mij achteruitgaan. Ik vind het belangrijk om te blijven vernieuwen en investeren. Ach ja, ik weet niet wat de toekomst mij brengt. Maar 1 ding is zeker: dat ondernemende zit in mij en ik zou graag mijn eigen baas zijn.”

Meer weten over de opleiding vastgoed? Surf naar http://www.syntra-mvl.be/vastgoed. Geboeid door het profiel van Tommy? Neem contact op met hem via +32 477 66 77 78

Dit bericht gaat over: vastgoedmakelaar

Met de steun van