Leertijd: Verzorgende/zorgkundige

Je leert tijdens deze opleiding niet alleen jezelf beter kennen en inschatten maar ook de collega’s en vooral de mensen die zorg nodig hebben in dagdagelijkse situaties. Aandacht voor relaties, gedrag, communicatie, omgangsvormen, … je leert het allemaal. Je wordt getraind in het observeren en rapporteren en in het samenwerken met andere verzorgenden. Jouw kennis over EHBO en gezonde voeding worden bijgeschaafd naast een basiskennis van dieetleer. Zelf voeding en maaltijden klaarmaken die tegelijk gezond en lekker zijn wordt een uitdaging die je met twee handen grijpt. De elementaire noden van de hulpvragers zoals voeding,
voldoende (nacht)rust, vaste routines, veilig gebruik van geneesmiddelen, hygiëne, (comfortabele) kledij, aangepaste woning, aandacht en begrip maak je je eigen. Tijdens de opleiding maak je tevens kennis met je toekomstige werksituatie. Deze 3-jaar durende opleiding omvat naast de leerinhouden van verzorgende ook die van logistiek helper.
Wat en voor wie?

Voor wie

Voor jongeren die via een praktijk gerichte opleiding een vak willen aanleren en een diploma secundair onderwijs willen behalen.
Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar