Bezig met het laden van Opleidingen

Wijn

Opleiding Giro D’ Italia

Italië is samen met Frankrijk ‘s werelds grootste wijnproducerende land. De laatste decennia is Italië een spannende en bruisende wijnmarkt geworden met wijnen die tot de absolute wereldtop behoren. Daar waar de meeste ‘nieuwe wereld wijnlanden’ grotendeels gebruik maken van trendy Franse variëteiten zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, … beschikt Italië over een overweldigend aantal eigen druivenrassen met een voor ons geheel nieuw gamma aan geuren en smaken. De sterke cultuur van de verschillende regio’s komt zeer goed tot uiting in de wijnen.

Italië heeft dan ook steeds authenticiteit hoog in het vaandel gedragen en hoe kan het ook anders, in een land waar de wijnen steevast de begeleiders zijn van de regionale keuken en waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan. In tijden van smaakvervlakking en uniformiteit is diversiteit en typiciteit troef in het Italiaanse wijnlandschap. Dit complexe maar boeiende wijnland is een ware uitdaging voor sommeliers en wijnhandelaren.

 

In een twaalftal avonden komen alle wijnregio’s van Italië aan bod en zal je wegwijs gemaakt worden in deze fascinerende chaos.

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar. Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?

Laat dan hier je gegevens na.

hoge loonindexering opleiding belangrijk
Wijnopleidingen bij Syntra Midden-Vlaanderen: "Het neusje van de zalm"

Wijnopleidingen bij Syntra Midden-Vlaanderen: "Het neusje van de zalm"

Blog
brand element