(Groene) Energie
Opleiding Whisky
In twee lessen brengen we je basiskennis bij over dit product. Je leert wat whisky is, hoe het gemaakt wordt en hoe je moet proeven. Daarnaast krijg je informatie over de verschillende soorten whisky, van single malts tot blends. In een tweede les wordt dieper ingegaan op de geschiedenis van whisky en de verschillen in vaten en bottelingen. Tot slot leer je een uitgebreide terminologie en ook de belangrijke whiskylanden kennen want niet enkel Ierland en Schotland produceren het drankje.
Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?
Laat dan hier je gegevens na.
Programma
- Wat is whisky?
- Hoe proeven?
- Soorten whisky
- Productieproces
- Geschiedenis
- Vaten
- Bottelaars
- Whisky landen
- Terminologie
Voor wie
Voor horecamedewerkers, horeca uitbaters, sommeliers, wijnhandelaren.
Specifieke toelatingsvoorwaarden
- Minstens 18 jaar zijn.
Materiaal en extra kosten
Docent is Dirk Verleysen, eigenaar van Dram 242, Belgische whiskyshop van het jaar 2015.