Bezig met het laden van Opleidingen

Grafische vormgeving

Opleiding User experience designer / UX-designer

Wat doet een UX designer?

Als UX designer of user experience designer verbeter je de gebruikerservaring van digitale toepassingen zoals websites, software programma’s, apps of games. Je hebt niet enkel aandacht voor de vormgeving, maar ook voor interactie tussen gebruiker en de toepassing. Wat wil de gebruiker te weten komen of welke actie wil hij ondernemen? De UX designer bepaalt welke acties er nodig zijn om hier een antwoord op te bieden. Met een aantrekkelijk ontwerp verleid je een gebruiker om bepaalde verrichtingen uit te voeren en stem je het doel van de website en de behoeften van de gebruiker zo goed mogelijk op elkaar af.

Als UX designer werk je vaak voor IT-, tech- of e-commerce bedrijven. Een betere gebruikerservaring creëren is het resultaat van een gezamenlijke inspanning. In je professionele carrière zal je wellicht samenwerken met UI designers, app-developers, SEO-specialisten, front-end developers en copywriters.

Wat leer je in de UX designer opleiding?

In deze opleiding leer je het volledige proces van een productontwikkeling of -verbetering aan de hand van praktijkgerichte oefeningen. Aan de hand van verschillende cases leer je hoe je gebruikerservaringen, wensen en knelpunten op de juiste manier analyseert en verbetert. Daarnaast maak je onder andere kennis met de belangrijkste tools die een UX designer nodig heeft en leer je hoe je een gebruikersonderzoek organiseert. Als UX designer werk je steeds samen met verschillende stakeholders, daarom werk je tijdens de opleiding ook aan jouw soft skills door middel van design sprints met medecursisten. De opleiding is ingericht om je klaar te stomen op het werkveld. Zo zal je tijdens één van de praktijkoefeningen een UX audit uitvoeren voor een bedrijf naar keuze.

Na de UX designer opleiding kan je zowel als zelfstandige of als ondernemende werknemer aan de slag. Aangezien elk bedrijf voordeel haalt uit een gebruiksvriendelijke website, is het niet verwonderlijk dat UX designers zeer gewild zijn bij bedrijven in verschillende sectoren. Ze vergroten namelijk de klanttevredenheid en zorgen zo voor een betere binding met de klant, wat kan resulteren in een hogere omzet.

Info

Gent

Prijs vanaf 850,00 (Incl. BTW)

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Gent
19/09/2024 Lessenrooster
avond €850

Nu inschrijven

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Video: opleiding Python developer in de Syntra-spotlights

Video: opleiding Python developer in de Syntra-spotlights

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Lotte maakt er graag een tekening bij

Lotte maakt er graag een tekening bij

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Zes tips om professionele foto’s te nemen

Zes tips om professionele foto’s te nemen

Blog
brand element