Hoeveel tijd gaat bij het werk verloren met lopen, zoeken, herstellen, oppakken, wegleggen en andere overbodige handelingen? Vind verspilling in je organisatie en elimineer dit. De methode is 5S. Organisaties die 5S toepassen, zijn vooral efficiënter omdat ze met minder fouten werken en verspillingen uit de werkplek wegnemen.

5S is een vijfstappenplan ter verbetering van de werkplekorganisatie en wordt als Lean tool vaak ingezet om een fundament te scheppen voor verdere Lean trajecten.

Het doel van de opleiding is om zoektijden naar storingen, materialen en gereedschap te reduceren. Enthousiaste medewerkers door zichtbaar resultaat op de eigen werkplek. Minder ongevallen. Werken met meer enthousiasme. Minder verspillingen.

5S is dé manier om een frisse wind door uw organisatie te laten waaien en een ideale start van uw Lean programma.

Wat en voor wie?

Voor wie

Plantmanagers, productieverantwoordelijken, productieleiders of assistent productieleiders, shiftmanagers, lijnverantwoordelijken, afdelingsverantwoordelijken, algemeen verantwoordelijken, onderhoudsmanagers, operationsmanagers, kwaliteitsverantwoordelijken, logistiek verantwoordelijken en administratief verantwoordelijken.

Waar en wanneer?
Programma

Tijdens de 5S training zal je de verschillende stappen van 5S (scheiden, schikken, schoonmaken, standaardiseren, standhouden) ervaren. Je krijgt ook inzicht in hoe je 5S kan verankeren in je bedrijf of omgeving. De cursus leert je ook hoe je door visual management de implementatie van 5S nog kan versterken.