Onderscheid je met zelfgemaakt gebak op basis van professionele recepten.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is vooral bedoeld voor chocolatiers, koks, uitbaters snack-tearoom, uitbaters bed- en breakfast, uitbaters tearoom, uitbaters koffiehuis en medewerkers uit de voedings- en horecasector.

Wat na de opleiding

Na deze opleiding ben je in staat om in je eigen zaak een gevarieerd aanbod eigen gebak aan te bieden. Je kunt ook instappen in de vervolgreeks verfijnd gebak.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond02 februari 2017lessenroosterAalst330 Euro
Alle prijzen vrij van BTW
Programma

les

onderwerp

soorten

Les 1

Gebak in gerezen deeg

Gesloten appeltaart

Open appeltaart

Open abrikozentaart met randjes

Half open kriekentaart

Les 2

Rolbiscuits

Citroenrol

Rouladebiscuit abrikozenconfituur

Chocolade rolbiscuit met framboos

Chocolade rolbiscuit “zwarte woud”

Les 3

Taarten drooggebak

Vetdegen

Tarte flamande

Bretoense appeltaart

Zanddeeg

Bretoense zandtaart

Amandel - zanddeeg

Windsorgebak

Les 4

taartdeeg

Rijstaart

Flantaart

Kaastaart

Eierflan

Les 5

Aansnijgebak

Wiener apfelstrudel (opgerolde stang)

Abrikozen- ananas strudel (snelbladerdeeg)

Vlechtbroodje met pruimen- en amandelspijs (snelbladerdeeg)

Peren pistache met streusel (met gistdeeg)

Les 6

Bladerdeeggebak

Frangipane taart

Confituurtaart

Fruittaart (anglaisen)

Tompoezen

Aanvullende info

Toelatingsvoorwaarden

Je bent minimum 18 jaar en werkt in de horeca- of voedingssector

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na afloop van de opleiding ontvangt u een attest van lesvolging