Frontend developer is een veelgevraagd profiel op de IT-markt. Je schrijft code in HTML, CSS en Javascript. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat aankopen via een webshop vlot verlopen voor de klant, en het winkelmandje perfect werkt. Je staat in voor hedendaagse websites en apps. Na de opleiding kan je een project van A tot Z op jou nemen.

In deze voltijdse dagopleiding verwerf je niet alleen specifieke programmeercompetenties. Ook de noodzakelijke soft skills die je op de werkvloer nodig hebt, komen ruim aan bod. Projectmatig werken en samenwerken in team vormen de rode draad doorheen de opleiding. Want in je professioneel leven ga je ook samen met backend developers, UX- en UI-specialisten aan de slag.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Dag24 september 2020lessenroosterGent1395 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.


Wil je je carrière, passie of vak een BOOST geven?

Kom naar onze infodag op 16 mei.   Meer weten

Programma

Een deel van de opleiding verloopt via (digitaal) afstandsonderwijs. Er is eveneens individuele coaching en een werkplekleren voorzien.

Starten als frontend developer doe je niet zo maar. Een aantal essentiële zaken moet je eerst beheersen: je leert logisch redeneren en verwerft een basiskennis programmeren, je ontdekt wat databanken zijn en hoe je ermee databanken kan werken (normalisaties, queries, SQL, ...). Vervolgens worden de eerste stappen gezet in projectmanagement (scrum/agile) en programmeren in HTML/CSS en javascript. In team wordt aan een klein eindproject gewerkt.

De tweede helft van de opleiding staat in het teken van de eindproef. In team en volgens de scrum-methode werk je een groot project uit. Gaandeweg kom je in aanraking met het zwaardere programmeerwerk in HTML en javascript. Bootstrap en Angular zijn de frameworks waarmee je werkt. Daarnaast wordt verder ingezoomd op de nodige arbeidsmarktcompetenties: presentatietechnieken, IT-markt, GDPR, projectmanagement, scrum & agile, etc.

Start Me Up (88 uur): In deze opleiding stap je in in het Start Me Up-project waarbij je je ondernemerschapsvaardigheden versterkt en je kennis uitbreidt. Via workshops en coaching brengen we je onmisbare skills bij voor de succesvolle uitbouw van je eigen zaak.

Bekijk hier het volledige programma, eventuele toelatingsvoorwaarden en vrijstellingsmogelijkheden.

Aanvullende info

Toelatingsvoorwaarden

Je bent in het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs, bij voorkeur in een algemene of technische richting. Beschik je niet over dit diploma, dan kan je toegelaten worden na het schrijven van een motivatiebrief.

Met de steun van