Frontend developer is een veelgevraagd profiel op de IT-markt. Je schrijft code in HTML, CSS en Javascript. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat aankopen via een webshop vlot verlopen voor de klant, en het winkelmandje perfect werkt. Je staat in voor hedendaagse websites en apps. Na de opleiding kan je een project van A tot Z op jou nemen.

In deze voltijdse dagopleiding verwerf je niet alleen specifieke programmeercompetenties. Ook de noodzakelijke soft skills die je op de werkvloer nodig hebt, komen ruim aan bod. Projectmatig werken en samenwerken in team vormen de rode draad doorheen de opleiding. Want in je professioneel leven ga je ook samen met backend developers, UX- en UI-specialisten aan de slag.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Dag20 september 2021lessenroosterGent1450 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Een deel van de opleiding verloopt via (digitaal) afstandsonderwijs. Er is eveneens individuele coaching en een werkplekleren voorzien.

Starten als frontend developer doe je niet zo maar. Een aantal essentiële zaken moet je eerst beheersen: je leert logisch redeneren en verwerft een basiskennis programmeren, je ontdekt wat databanken zijn en hoe je ermee databanken kan werken (normalisaties, queries, SQL, ...). Vervolgens worden de eerste stappen gezet in projectmanagement (scrum/agile) en programmeren in HTML/CSS en javascript. In team wordt aan een klein eindproject gewerkt.

De tweede helft van de opleiding staat in het teken van de eindproef. In team en volgens de scrum-methode werk je een groot project uit. Gaandeweg kom je in aanraking met het zwaardere programmeerwerk in HTML en javascript. Bootstrap en Angular zijn de frameworks waarmee je werkt. Daarnaast wordt verder ingezoomd op de nodige arbeidsmarktcompetenties: presentatietechnieken, IT-markt, GDPR, projectmanagement, scrum & agile, etc.

Ondernemerschap (91 uur): de verschillende aspecten van ondernemen komen aan bod. Zo scherp je je commerciële vaardigheden aan via de modules personal branding, verkooptechnieken, netwerken en pitchen en leer je een marketingplan opmaken. Uiteraard komt ook het financiële aspect aan bod. Je krijgt de basis van boekhouden mee en je leert een financieel plan opstellen. Deze competenties zijn onontbeerlijk om na de opleiding of in de toekomst met je eigen zaak te starten.

Bekijk hier het volledige programma, eventuele toelatingsvoorwaarden en vrijstellingsmogelijkheden.

Aanvullende info

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online


Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent in het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs, bij voorkeur in een algemene of technische richting. Beschik je niet over dit diploma, dan kan je toegelaten worden na het schrijven van een motivatiebrief.

Met de steun van