Als 3D-ontwerper begeleid je je klanten uit diverse sectoren bij het realiseren van hun ontwerp. In functie van het materiaal, de te printen geometrische vorm en de gewenste afwerkingsgraad, selecteer je de gepaste 3D-techniek en maak je het ontwerp printklaar. In deze opleiding ontdek je niet alleen de 3D-print en ontwerptechnieken maar schaaf je ook tegelijkertijd je skills als ondernemer bij. Digitale productietechnieken, en 3D-printen op kop, worden vaak voorgesteld als drijvende kracht voor de volgende industriële revolutie. Wil je je verdiepen in deze snel evoluerende en relatief jonge productiemethode? Dan is deze opleiding op jouw lijf geschreven.

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma

De opleiding is opgebouwd rond twee grote luiken. Vanaf de tweede helft van het schooljaar werk je ook aan een eindproef, die je in juni presenteert en verdedigt voor een jury.

 • Concept en 3D design
  Je verdiept je in de basisprincipes van 3D concept design. Je leert de principes van materiaalkeuze, techniek en basis 3D design met productdesign software Rhino, alsook de functie van de Grasshopper parametrische tool toepassen.
   
 • 3D printing - digitaal tekenen en animatie
  Je leert de basisopbouw van een digitaal beeld en de basis van vectorieel en bitmap georiënteerde beeldbewerkingsprogramma’s. Er wordt doelgericht gewerkt naar 3D modeleren en animatie en afwerking voor 3D printing.
   
 • Toegepaste bedrijfsvoering en eindproefbegeleiding

Met de steun van