Klanten kiezen steeds meer voor duurzaamheid en energiebesparing. Met de CO² transkritische koelinstallatie ben je klaar voor de toekomst. Tijdens deze 3-daagse opleiding krijg je inzicht in de werking en constructie van deze installaties.

Theorie en praktijk wisselen elkaar voortdurend af, waarbij elke praktijkgedeelte ingeleid wordt door theorie en een inleiding is voor het volgend theoretisch gedeelte. Het doel is om zowel de praktische kant als de theoretische betekenis volledig te begrijpen. De oefeningen kunnen op eigen tempo worden uitgevoerd en worden permanent door de docent begeleid en gecontroleerd.

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen - een testinstallatie is aanwezig in het labo, uitgerust met een dynamisch logph-diagram.

Wat en voor wie?

Voor wie

Voor wie:

Deze opleiding is bedoeld voor koeltechnici, zaakvoerders en projectleiders van koeltechnisch gecertificeerde bedrijven.

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma

Programma:

 • Inleiding CO2 als koudemiddel
 • Algemene opbouw van een transkritische CO2 koelinstallatie
 • Algemene opbouw van een transkritische CO2 warmtepomp
 • Algemene opbouw van een transkritische CO2 koelinstallatie met parallelle compressie
 • Wettelijk kader 
 • Functionele analyse van de bestaande transkritische CO2 testinstallatie
Aanvullende info

Goed om weten:

Ervaring met koeltechnische installaties en Windows is vereist om deze training te kunnen volgen.
Meebrengen: laptop met verlengsnoer

Testinstallatie aanwezig in het labo:

De installatie is in staat na te gaan in welke mate deze warmteafgifte nuttig kan worden aangewend om te voldoen aan een specifieke warmtevraag (bijvoorbeeld het verwarmen van lokalen). Tijdens de opleiding worden de testen uitgevoerd op een representatieve transkritische CO2-testopstelling.  Deze installatie laat ook toe om de impact van de verschillende procesparameters op het totale energieverbruik in kaart te brengen.  Op die manier moet het mogelijk zijn om op basis van specifieke koel- en warmtevraagcondities, de ideale werkingscondities van de koelkring te bepalen.

De volgende procesparameters kunnen gewijzigd worden:

 • onderkoeling, oververhitting, simulatie buitentemperatuur,
 • koeltemperatuur en –vermogen,
 • vriestemperatuur en –vermogen,
 • warmtevraagtemperatuur en –vermogen,
 • temperatuur van de economiser en de gaskoelerdruk.

De testopstelling is uitgerust met een dynamisch logph-diagram. Dit diagram past zich realtime aan in functie van de gekozen procesparameters.

De opleiding is erkend door Constructiv. Arbeiders tewerkgesteld in PC124 hebben recht op premies voor avond- en zaterdagopleidingen, tussenkomst in de opleidingskost, tussenkomst van € 15 per uur in de loonkost aan de werkgever en het stelsel van tijdelijke werkloosheid via winteropleiding. Meer info: www.constructiv.be.

De opleiding is erkend door Volta. Bedrijven en organisaties die vallen onder het PSC149.01 (RSZ prefix 067 of 467) hebben recht op een opleidingspremie voor iedere medewerker die deze opleiding volgt. Per medewerker bedraagt het premiebedrag maximum € 15,5/ uur. Vraag de premie online aan, ten minste drie werkdagen voor de start van de opleiding. Meer info: www.volta-org.be/nl.

Wil je opleiding voorzien exclusief voor je bedrijf, neem dan contact op met kristof.mory@nxt-pro.be

 

 

Met de steun van