Applicaties en software ontwikkelen, dat kan je in verschillende programmeertalen, waaronder het populaire C# (spreek uit: C sharp). C# is een door Microsoft ontworpen commerciele multi-paradigma programmeertaal . Dat houdt in dat verschillende programmeerconcepten en - technieken door elkaar gebruikt kunnen worden. Naast VB.NET is het één van belangrijkste talen binnen het .NET-framework. Daarnaast is het ook een objectgeoriënteerde taal die qua semantiek en syntaxis wel wat lijkt op Java, maar wat betreft de programmeeromgeving meer weg heeft van Delphi en Visual Basic. De taal wordt onder meer gebruikt voor serverapplicaties, desktopapplicaties, tablets en smartphones (gecombineerd met .NET compact framework).

Een C sharp-ontwikkelaar of -programmeur kan appliciaties schrijven voor desktop, zowel voor Windows als Mac. Ook zal hij in staat zijn professionele webapplicaties te ontwikkelen, evenals mobiele applicaties voor Android en IOS. Hij ontwerpt en implementeert C#-toepassingen en zet wensen van opdrachtgevers om in concrete C#-oplossingen. Daarnaast onderhoudt, test en verbetert hij bestaande C#-toepassingen. Niet zelden kan hij optreden als probleemoplosser voor C#-programmatuur.

Je hebt echter niet enkel specifieke programmeercompetenties nodig. Op de werkvloer zullen ook soft skills noodzakelijk zijn. Projectmatig werken en samenwerken in team vormen daarom de rode draad doorheen de opleiding. Immers, nadien zal je zelden alleen ontwikkelen, maar ga je samen met andere ontwikkelaars, UX- en UI-specialisten, klanten en collega's aan de slag.

Wat en voor wie?

Voor wie

De opleiding is gericht op iedereen die een professionele carrière als (freelance) C#-developer wil uitbouwen. Je hebt voldoende kennis van het Engels, wiskundig denken en logisch redeneren. Je kan zelfstandig werken en studeren, maar neemt ook samenwerken zeer serieus. Je staat open voor feedback en bent oplossingsgericht.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond20 september 2021lessenroosterGent704,99 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Je volgt de avondopleiding tot C#-developer gedurende twee jaar twee avonden/lesmomenten per week. Naast de lessen die doorgaan op de campus, is er ook individuele coaching voorzien, en verwerf je sommige inhouden via afstandsleren. Op het programma staan de volgende modules:

EERSTE JAAR

Module leren programmeren (65u)

Module databanken (48u)

Module C# programmeren 1 (113u)

Module agile projectmanagement

TWEEDE JAAR

Module C#programmeren 2 (224u)

Modules business skills

Eindproef

Aanvullende info

Je brengt een eigen laptop (PC, geen Mac) met een recente configuratie (12-16 GB ram, goede processor) mee naar de les. Niet zelden werk je ook thuis verder aan den opdracht.


Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online


Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent in het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs, bij voorkeur in een algemene of technische richting. Beschik je niet over dit diploma, dan kan je toegelaten worden na het schrijven van een motivatiebrief.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Als je voldoende aanwezig bent in de lessen, deelneemt aan de examens en slaagt voor eindproef, ontvang je een getuigschrift frontend developer. Onze getuigeschriften en diploma's zijn erkend door de Vlaamse regering.

Met de steun van