Ben je op zoek naar een creatief en veelzijdig beroep in de beauty sector? Wil je alles leren over kunstnagels en manicure? Volg dan een praktijkgerichte opleiding kunstnagelstylist!

Kunstnagelstylist is een beroep dat duidelijk nog steeds in de lift zit. Je hoeft maar naar een beurs te gaan om dat te zien. De hedendaagse vrouwen willen mooi en verzorgd zijn tot in de puntjes. Handen en nagels zijn hierbij van groot belang: mooie lange vingers met perfect verzorgde nagels zijn hét toonbeeld van vrouwelijkheid!

De kunstnagelstyliste maakt niet alleen de natuurlijke nagels steviger, maar verlengt die ook. Zo bekomt iedere klant verzorgde handen met perfecte nagels qua vorm, lengte en kleur. Het nauwgezet werk van de styliste is pure kunst. Ieder nageltje wordt een kunstwerkje met oneindig veel combinaties qua design en kleur.

De tijd van broze nagels, nagels die gemakkelijk afbreken of afgebeten nagels is voorgoed voorbij! De nagelstyliste brengt dé oplossing op maat voor iedere klant!

Deze opleiding zorgt ervoor dat je de verschillende technieken onder professionele begeleiding kunt aanleren en inoefenen. De praktijkleerkracht brengt je alle actuele werkmethodes en -technieken bij, zowel voor de gewone nagelverzorging maar vooral voor de speciale nagelbehandelingen.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze opleiding is een professionele en praktijkgerichte opleiding voor dynamische mensen met feeling voor welzijn, verzorging en beauty. Een goede nagelstylist is begaan met het uiterlijk voorkomen van de klant. De stylist luistert naar de wensen van de klant en geeft professioneel advies aangaande nagelverzorging en gebruik van verzorgende producten voor huid en nagel. Tevens wordt de klant aangemoedigd de handzorg thuis verder te zetten met de verkoop van geschikte producten en cosmetica zoals nagelriemolie, handcrème tegen droge huid, vijltjes, ...

Wat na de opleiding

Je tewerkstellingsmogelijkheden zijn zeer ruim en je kan onder meer:

 • je eigen studio starten als zelfstandige kunstnagelstylist in hoofd- of bijberoep
 • als medewerker in dienst werken bij een zelfstandige schoonheidsspecialist of kunstnagelstylist
 • als vertegenwoordiger werken voor een gespecialiseerd cosmetisch bedrijf
 • als verkoopster werken in dienstverband in gespecialiseerde zaken en winkels die cosmetica en handverzorgingsprodukten verkopen
 • als medewerker in dienst werken in wellnesscentra en beautyfarms
 • verder opleiding volgen en ervaring opdoen om op termijn als docent je kennis en ervaring te delen in scholen en opleidingscentra
 • verder bijscholen en vervolmakingscursussen volgen bij SYNTRA Midden-Vlaanderen zoals freestechnieken, nail art,...
Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond13 september 2021lessenroosterAalst699 Euro
Avond14 september 2021lessenroosterSint-Niklaas699 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma
DEZE OPLEIDING DUURT 1 CURSUSJAAR - gemiddeld 2 lesmomenten per week

Module 1 - Manicure (7 sessies, 28 uur)

Module 2 - Soak off (5 sessies, 20 uur)

Module 3 - Acrylkunstnagels (14 sessies, 56 uur)

Module 4 - Gelkunstnagels (18 sessies, 72 uur)

Module 5 - Eindwerkbegeleiding (3 sessies, 12uur)

Module 6 - Eindproef (1 sessie, 4 uur)

Aanvullende info
 • Het volledige traject van de opleiding tot kunstnagelstylist omhelst 6 modules:
    MODULE I: Manicure
    MODULE II: Soak off
    MODULE III: Gelkunstnagels
    MODULE IV: Acrylkunstnagels
    MODULE V: Eindwerkbegeleiding
    MODULE VI: Eindproef
 
 • Enkel indien je geslaagd bent voor alle modules kun je een getuigschrift/diploma van kunstnagelstylist behalen.
 • Om te kunnen deelnemen aan de lessen dient het nodige materiaal en producten bijkomend aangekocht te worden. De pakketten kunnen klassikaal aangekocht worden tegen schooltarief bij de aanvang van iedere module. De aankoop van een pakket is NIET VERPLICHT via SYNTRA maar in de klas werkt iedere cursist wel verplicht met hetzelfde merk opgelegd door SYNTRA omdat de cursus hierop geënt is. Na bestelling, betaling en levering worden geen producten noch materialen teruggenomen. 
 • Richtprijs pakket Manicure: 85 euro incl.btw
 • Richtprijs pakket Soak off: 155 euro incl. btw
 • Richtprijs pakket Gelkunstnagels: 200 euro incl. btw
 • Richtprijs pakket Acrylkunstnagels: 230 euro incl. btw 
       
 • Je kan een vrijstelling aanvragen voor iedere module. Hiervoor dien je wel een bewijs te leveren dat je de competenties van die module bezit door een getuigschrift of attest van een erkende onderwijsinstantie voor te leggen.

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online


Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Toelatingsvoorwaarden

 • Minimum 18 jaar zijn of 18 jaar worden in de loop van het kalenderjaar dat de opleiding opstart.
 • Iedereen is welkom! Enkel een goede dosis interesse, motivatie en werklust is vereist om deze opleiding te volgen!

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

 • PRAKTIJK
  Alle lessen gaan door op de SYNTRA campus. Er is geen bijkomende externe stage. Je zal een tiental verschillende modellen moeten voorzien tijdens het jaar om de technieken goed te kunnen inoefenen. De modellen komen naar de les zonder kunstnagels aan op dat moment. Begin dus tijdig mensen aan te spreken die bereid zullen zijn om kunstnagels te laten plaatsen, te laten bijwerken of te laten verwijderen. Gezien dit een zeer praktijkgerichte opleiding is zijn modellen onontbeerlijk!
  In de eerste les krijg je de planning mee zodat je weet wanneer je welk model moet voorzien.
 • EXAMENS
  Je kennis en vaardigheid wordt geëvalueerd aan de hand van een theoretisch en praktisch examen. Deze evaluatie geeft je een zicht op je verworven competentie. Hou er rekening mee dat de examens verplicht in het Nederlands worden afgenomen.
 • MODULEGETUIGSCHRIFT
  Alle examens worden afgenomen door de SYNTRA docent op de SYNTRA campus. Slagen in een opleidingsmodule levert je een MODULE getuigschrift op.
 • GETUIGSCHRIFT OF DIPLOMA
  Op het einde van het volledige opleidingstraject "kunstnagelstyling" wordt er een groot eindexamen afgenomen door de docent waarbij al je praktijkkennis als nagelstylist wordt getoetst in aanwezigheid van een jurylid. Deze eindproef is het afsluitende examen op het einde van het volledige opleidingstraject. SYNTRA reikt na het slagen voor het eindexamen een getuigschrift of diploma Kunstnagelstylist uit, erkend door het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming SYNTRA Vlaanderen. 
  Ontvang ik een getuigschrift of diploma? Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift.  Als je daarnaast ook voor de SYNTRA cursus "Start me up" slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Onze certificaten, getuigschriften en diploma's zijn erkend door het Vlaams Agentschap voor ondernemersvorming SYNTRA Vlaanderen.

Met de steun van