Wijndegustatie basis

Er worden over gans de wereld zeer goede, goede, minder goede en zelfs slechte wijnen geproduceerd. Om optimaal van wijn te kunnen genieten is het noodzakelijk het onderscheid hiertussen te kunnen maken. We mogen ook geen etikettendrinkers zijn, maar door onze persoonlijke benadering trachten we de wijnen te beoordelen en te beschrijven. Gedurende 6 boeiende lesavonden maakt uw docent u wegwijs in de wereld van witte, rode, zoete en mousserende wijnen. Naast de algemene theoretische informatie zoals bewaringsprincipes, vereisten voor een goede wijnkelder, het serveren e.d.m. komen het degusteren en specifieke achtergronden over diverse wijnsoorten sterk aan bod. Bij het degusteren worden per avond 6 à 7 wijnen geproefd.
Wat en voor wie?

Voor wie

  • Vertegenwoordigers

  • Zaakvoerders

  • Zelfstandige beroepen

  • Horeca

  • Restauranthouders

  • Obers

  • Traiteurs
Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond of weekend22 april 2014lessenroosterGent150 Euro
Alle prijzen Inclusief, of vrij van BTW
Programma
  • Degustatietechnieken algemeen en invloedsferen

  • Het belang van: het oog, de neus en de smaak

  • Vermeende en echte fouten

  • Glazen, flessen en kurken

  • Beoordelingsfiches

  • Wijn kopen, bewaren en schenken

  • Specifieke achtergronden over diverse wijnsoorten

  • Gerichte degustaties gedurende de 6 lesmomenten
Aanvullende info
In de prijs zijn 6 degustatieglazen en proeverij inbegrepen
Gelinkte filmpjes

AVS op bezoek bij de Vlaamse Wijnacademie