Chocolade is als veelzijdig product geliefd bij menig artisanaal vakman, ook bij jou? Ontdek welke smakelijke paascreaties jij kunt maken.

Wat en voor wie?

Voor wie

  • Bakkers
  • Restauranthouders 
  • Traiteurs
  • Koks
  • medewerkers uit sector voeding en horeca

Wat na de opleiding

Na deze opleiding ben je in staat om chocolade om te toveren tot mooie vormen, verfijnde pralines en schitterende creaties.

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma

les 1 inleiding

  • kennismaking met het product chocolade workshop
  • samenstelling en eigenschappen van chocolade
  • bespreking diverse soorten chocolade
  • verschillende vormen van het basisproduct
  • bewerkingsvormen + praktijkoefening

les 2 artisanaal vervaardigen van paaseieren

  • technieken en materialen
  • praktijkoefeningen(= zelf paaseieren maken)

 les 3 paaseieren; ingekleurd (Picasso), met lint & bolletjes, gemarmerd, …

  • verschillende technieken
  • praktijkoefeningen (= zelf paaseieren maken met verschillende toepassingen)

 les 4 gevulde eitjes met pralinévulling

  • materialen en technieken
  • pralinevormen mouleren en vullen
  • praktijkoefeningen (= zelf gevulde eitjes maken)

  les 5 inkleuren en mouleren diverse vormen en fantasiefiguren // voor Pasen

  • materialen en technieken
  • praktijkoefeningen (= zelf holgoed vervaardigen en inkleuren)

 les 6 toepassingsmogelijkheden chocolade en marsepein

  • praktijkoefeningen (= vervaardigen van een sierstukje)
Aanvullende info

Mee te brengen:

  • schort
  • pannenlikker
  • houten spatel
  • klein scherp mesje
  • groot mes
  • pralineervork
  • steekmes en paletmes

Toelatingsvoorwaarden

Geen voorkennis vereist.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na het volgen van deze opleiding ontvangt u een attest van lesvolging.

Met de steun van