Chocolade is als veelzijdig product geliefd bij menig artisanaal vakman, ook bij jou?

Wat en voor wie?

Voor wie

  • Bakkers
  • Restauranthouders 
  • Traiteurs
  • Koks
  • medewerkers uit sector voeding en horeca

Wat na de opleiding

Na deze opleiding ben je in staat om chocolade om te toveren tot mooie vormen, verfijnde pralines en schitterende creaties.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond23 maart 2017lessenroosterAalst330 Euro
Alle prijzen vrij van BTW
Programma

 les 1 inleiding

  • kennismaking met het product chocolade
  • samenstelling en eigenschappen van chocolade
  • bespreking diverse soorten chocolade
  • verschillende vormen van het basisproduct
  • bewerkingsvormen

les 2 pralines pralineren

  • soorten pralines en truffels
  • technieken en materialen
  • afwerking
  • praktijkoefeningen

 les 3 pralines snijden en uitsteken

  • maken en snijden van platen
  • praktijkoefeningen

 les 4 pralines mouleren

  • materialen en technieken
  • pralinevormen mouleren en vullen
  • praktijkoefeningen

  les 5 inkleuren en mouleren diverse vormen en fantasiefiguren

  • materialen en technieken
  • praktijkoefeningen

 les 6 toepassingsmogelijkheden chocolade en marsepein

  • praktijkoefeningen
Aanvullende info

Mee te brengen:

  • schort
  • pannenlikker
  • houten spatel
  • klein scherp mesje
  • groot mes
  • pralineervork
  • steekmes en paletmes