Een backend developer schrijft code in de programmeertaal PHP, hetgeen de meest gebruikte programmeertaal voor web is. Facebook en Wordpress zijn bekende voorbeelden van websites die in PHP gebouwd zijn. Een toegankelijke programmeertaal voor beginners, waarmee je ook object-georiënteerd kan programmeren.

In de opleiding doe je meer dan goed met PHP leren werken. Ook professionele soft skills komen ruim aan bod. Projectmatig werken en samenwerken in team vormen de rode draad doorheen de opleiding. Dit weerspiegelt immers de realiteit: er zijn slechts weinig IT-projecten waar je alleen aan zal werken. In veel gevallen is de opdracht zo complex dat ook frontend developers, UX- en UI-designers betrokken zullen zijn.

Wat en voor wie?

Voor wie

De opleiding is gericht op iedereen die een professionele carrière als (freelance) backend developer wil uitbouwen. Je hebt functionele kennis van het Engels en wiskunde, en je kan logisch redeneren. Zelfstandig werken en studeren lukt vlot, en je neemt ook samenwerken zeer serieus. Je staat open voor feedback en bent oplossingsgericht. Niet zelden werk je thuis verder aan een opdracht.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond16 september 2019lessenroosterGent749,99 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma

Je volgt twee avonden les per week, gedurende twee jaar. Een deel van de opleiding verloopt via (digitaal) afstandsleren. Er is daarnaast ook individuele coaching voorzien. Via verschillende opdrachten word je permanent geëvalueerd en gecoacht.

Eerste jaar

Wie een professionele developer wil worden, moet een aantal essentiële zaken kennen en kunnen. Je leert daarom eerst logisch redeneren en verwerft een basiskennis programmeren. Ook ontdek je wat databanken zijn en hoe je ermee kan werken (normalisaties, queries, SQL, ...). Vervolgens worden de eerste stappen gezet in projectmanagement en programmeren in PHP. In team werk je aan een klein eindproject.

Tweede jaar

Het tweede jaar staat in het teken van de eindproef. In team en volgens de scrummethode werk je een groot project uit. Gaandeweg kom je in aanraking met het zwaarde programmeerwerk in PHP. Daarnaast krijgen ook noodzakelijk arbeidsmarktcompetenties aandacht: presentatietechnieken, IT-markt, GDPR, projectmanagement, scrum en agile, etc.

Aanvullende info

Je brengt een eigen laptop mee naar de les. Dat mag zowel PC als MAC zijn, maar een recente configuratie is nodig (12-16 GB, goede processor).

De vermelde prijs is de prijs van het eerste jaar.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent in het bezit van een diploma hoger secundair onderwijs, bij voorkeur in een algemene of technische richting. Beschik je niet over dit diploma, dan kan je toegelaten worden na het schrijven van een motivatiebrief.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Als je voldoende aanwezig bent in de lessen en slaagt voor examens en eindproef, ontvang je een getuigschrift backend developer. Onze getuigeschriften en diploma's zijn erkend door de Vlaamse regering.

Met de steun van