Lange tijd werden gerechten hoofdzakelijk gecombineerd met wijnen. De laatste jaren komt hier echter een kentering in en stellen we vast dat heel wat gerechten zich verrassend goed laten begeleiden door een aangepast bier of bierstijl. In de Master Classes trek je met de lesgevers van de Bapas Beerpairing Academy op smaakavontuur.

Heb jij plannen om een Bapas Bar openen of een ander Beer & food concept in de markt te zetten, dan is deze opleiding de ideale start om je te verdiepen in de fascinerende wereld van bier & food.

Wat en voor wie?

Voor wie

Deze praktijkgerichte opleiding richt zich in eerste instantie tot personen die een basisopleiding rond beer of food achter de rug hebben (koks, brouwers, zythologen,…) maar staat ook open voor al wie gepassioneerd is door beer & food of voor wie een (kwalitatieve) beer & food concept wenst uit te bouwen (horeca, bistro, festival,…).

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma

Elke module is opgebouwd uit een theoretisch gedeelte (algemeen en specifiek) en een deel praktijk. Daarna duiken we de keuken in en dagen je uit om zelf creatief aan de slag te gaan. Als afsluiter degusteren we en gaan we dieper in op de verschillende combinaties tussen bier en recept.

Module 1 - Bier zoekt vis

Module 2 - Bier zoekt schaal en weekdieren

Module 3 - Bier zoekt kaas

Module 4 - Bier zoekt vlees

Module 5 - Bier zoekt vegetarisch

Module 6 - Bier zoekt chocolade en dessert

Aanvullende info

- cursisten brengen zelf hun degustatieglazen mee

- inschrijvingsgeld is inclusief bieren, ingrediënten en cursus

- cursus wordt gegeven door Karl Van Malderen, docent bier en gastronomie, expert voedings- en gezondheidsleer. Hij schreef verschillende boeken over beer & food en geeft professioneel advies over beerpairing aan horecaprofessionals, bierhandelaars en foodies

Toelatingsvoorwaarden

- vanaf 18 jaar

- opleiding zythologie gevolgd hebben of professionele voorkennis of aantoonbare affiniteit met bier

Met de steun van