Wat en voor wie?

Voor wie

Slagers, traiteurs, restauranthouders en hun medewerkers

Wat na de opleiding

Na deze opleiding ben je in staat om volgende cursussen aan te vatten:

- vis en schaaldieren op de barbecue

- roken op de barbecue

- culinaire barbecue

Waar en wanneer?
Programma

 

Deel 1

Deze cursus legt zich toe op de beginselen van het culinaire barbecueën. Tijdens de eerste les richten we onze pijlen op enkele praktische tips en tricks: beschrijving van de verschillende soorten toestellen, het verschil tussen grillen en barbecueën, soorten roosters, aankoop van uw barbecue, onderhoud van de rooster, (on)nodige accessoires, smaken op de barbecue, verschil tussen soorten houtskool…

We bereiden o.a.:

-    mosselen op de grill

-    broodje peterselielook met ansjovis

-    champignon met kruidenkaas en mandarijnolie

-    scampi met geparfumeerde roomsaus

-    varkenshaasje met geitenkaas, appel, tijm & honing

-    zalmfilet op vel met kerstomaat en pasta

-    engeltje te paard

-    …

Deel 2

Tijdens de tweede workshop gaan we oa dieper in op het al dan niet gebruik van marinades. Ook de afwerking van uw product komt ter sprake. U gaat aan de slag met alle toestellen die we ter beschikking hebben: de Zuid Afrikaanse braai (hout), de smoker of oklahoma (hout), de keramische barbecue (houtskool), de gasbarbecue, de kogelbarbecue (houtskool en gas). Technieken als direct en indirect, cavemanstyle, low & slow, kerntemperaturen worden besproken en/of gedemonstreerd. Na deze twee avonden heb je de basis mee en kan het oefenen en experimenteren beginnen! Fire, food & fun!!

We bereiden o.a.:

-    chicken on a can

-    gevulde kipfilet

-    lamskroon

-    entrecote

-    moelleux

-    banana split

- ...

Aanvullende info

Koen Maes is zaakvoerder van Make My BBQ, een cateringbedrijf gespecialiseerd in unieke barbecuebuffetten. In 2013 was hij medeorganisator van het Belgisch kampioenschap barbecue.

 

De opleiding vindt plaats in de BBQ Academy, Slaapstraat 29a 9890 Asper

Toelatingsvoorwaarden

Jen bent minstens 18 jaar, enige keukenervaring is mooi meegenomen.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na deze opleiding ontvang je een attest van lesvolging.

Inschrijvingen & inlichtingen

Je kunt online inschrijven voor meer info contacteer je campus Oudenaarde of mail je naar steve.de.vroe@syntra-mvl.be