Een barbecue organiseren vereist in de eerste plaats een gedegen kennis van het barbecuetoestel en uiteraard een aangepaste samenstelling van barbecuegerechten. Je leert grillen, roosteren en marineren van vis, vlees en groenten. Kortom alle kneepjes van het barbecueën en de uiteenlopende mogelijkheden met verschillende toestellen.

Wat en voor wie?

Voor wie

Voor iedereen die de culinaire basisprincipes van het barbecueën onder de knie wil krijgen.

Waar en wanneer?
Programma

 

Deel 1

Deze cursus legt zich toe op de beginselen van het culinaire barbecueën. Tijdens de eerste les richten we onze pijlen op enkele praktische tips en tricks: beschrijving van de verschillende soorten toestellen, het verschil tussen grillen en barbecueën, soorten roosters, aankoop van uw barbecue, onderhoud van de rooster, (on)nodige accessoires, smaken op de barbecue, verschil tussen soorten houtskool…

We bereiden diverse gerechten op basis van vlees en vis

Deel 2

Tijdens de tweede workshop gaan we oa dieper in op het al dan niet gebruik van marinades. Ook de afwerking van uw product komt ter sprake. U gaat aan de slag met alle toestellen die we ter beschikking hebben. Technieken als direct en indirect, cavemanstyle, low & slow, kerntemperaturen worden besproken en/of gedemonstreerd. Na deze twee avonden heb je de basis mee en kan het oefenen en experimenteren beginnen! Fire, food & fun!!

 

Aanvullende info

Patrick De Bouw is eigenaar van D' Ouwe Hoeve te Deurle, hij kan bogen op een jarenlange ervaring als chef. Patrick is ook bekend van het programma Kookpraat op AVS. 

De opleiding vindt plaats in D'Ouwe Hoeve Dorpsstraat 48, 9831 DEURLE (Sint-Martens-Latem).

http://www.ouwehoeve.be/

Toelatingsvoorwaarden

Jen bent minstens 18 jaar, enige keukenervaring is mooi meegenomen.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na deze opleiding ontvang je een attest van lesvolging.

Inschrijvingen & inlichtingen

Je kunt online inschrijven voor meer info contacteer je campus Oudenaarde of mail je naar steve.de.vroe@syntra-mvl.be