Zowel de Breydelproducten als heel wat kazen zijn uitermate geschikt om te verwerken op de barbecue. In deze workshops ontdek je hoe je dat best aanpakt en doe je heel wat inspiratie op om verrassende creaties te bereiden.

Wat en voor wie?

Voor wie

Slagers, traiteurs, restauranthouders en hun medewerkers.

Waar en wanneer?
Programma

Tijdens de eerste workshop zien we dat deze twee Oost-Vlaamse streekproducten het perfecte duo vormen op de barbecue. Een culinaire avond met verrassende smaken!

We bereiden o.a.:

-    gelakt Breydelspek met papadew mosterd

-    hapje van geitenkaas en Ganda

-    Breydel varkenshammetje, mosterdsaus, gerookte aardappel

-    …

Op de tweede avond gaan we aan de slag met verschillende kaassoorten van over de hele wereld. Deze avond is in samenwerking met kaasmeester Dirk Van de Walle die zelf de kazen komt voorstellen. Ook de begeleidende wijnen mogen niet ontbreken!

We bereiden o.a.:

-    camembert in het doosje

-    kaassoepje met gegrilde ui

-    gevulde portobello met bakkaas

-    kipfilet met peer en gorgonzola

-    kaastaart op de grill

-    …

Aanvullende info

Docent Tom De Jaeger is zaakvoerder van vishandel De Jaeger en teamleider van het barbecueteam Five Q. Ze scoren op nationale en internationale barbecuekampioenschappen en behaalden in 2013 de derde algemene plaats op het BK.

De cursus vindt plaats in de BBQ Academy Slaapstraat 29a 9890 Asper. Vergeet niet om een koksvest (en voorbinder) of keukenschort mee te brengen.

 

Toelatingsvoorwaarden

Je volgde de cursus basis BBQ of je hebt een gelijkwaardige ervaring opgebouwd.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na het volgen van deze opleiding ontvang je een attest van lesvolging.

Inschrijvingen & inlichtingen

Je kunt zich online inschrijven of aan het onthaal van campus Oudenaarde. Mail voor meer info naar steve.de.vroe@syntra-mvl.be