Creativiteit is in deze opleiding het sleutelwoord. In twee sessies bereidt u samen met de bbq-masters gerechten die u niet op de barbecue zou verwachten maar waar de bbq-bereiding toch voor een meerwaarde zorgt. 

Wat en voor wie?

Voor wie

Slagers, traiteurs, restauranthouders en hun medewerkers

Waar en wanneer?
Programma

In beide sessies wordt direct en indirect gegaard, er wordt tevens een aanzet gegeven tot roken op de barbecue.
Enkele voorbeelden:

  • Turkse kebab brochette
  • bloemkoolroosjes met spek en boursin
  • coquille met witte pens
  • champignon met broccoli soufflé
  • courgette pizza style
  • ...
Aanvullende info

Docent Koen Maes is zaakvoerder van Make My BBQ, een cateringbedrijf gespecialiseerd in unieke barbecuebuffetten. In 2013 was hij actief in de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Barbecue in Oostende.

Docent Tom De Jaeger is zaakvoerder van vishandel De Jaeger in Knesselaere en tevens teamleider van barbecueteam FiveQ. Recent behaalden zij de derde plaats op het Belgisch kampioenschap.

 

De opleiding gaat door in de Belgian Barbecue Academy, Slaapstraat 29A 9890 Asper-Gavere.

Toelatingsvoorwaarden

Enige voorkennis inzake grilltechnieken is mooi meegenomen.

Inschrijvingen & inlichtingen

meer informatie verkrijgbaar via steve.de.vroe@syntra-mvl.be