Op deze 4 avonden leer je hoe jouw bedrijf naar een hoger performantie-niveau te tillen, door de aangereikte tools en methodes zelf op jouw eigen organisatie toe te passen. Dankzij een grondig inzicht in de waardeketen en de voornaamste bedrijfsprocessen leer je gemakkelijke methodes om deze processen te optimaliseren. Je bepaalt tevens de relevante performantie- en kwaliteitsindicatoren als basis voor continue verbetering.

Tenslotte toets je deze processen en indicatoren af op de visie en strategie van jouw onderneming. Zo leg je de basis voor operationele uitmuntendheid zodat je nog meer tevreden klanten hebt, wat uiteindelijk zal leiden naar een duurzame omzetgroei en stijgende winst.

Wat en voor wie?

Voor wie

Ben je manager of zaakvoerder van een KMO van meer dan 5 personeelsleden of ben je daarnaartoe aan het groeien? Ben je een ondernemer die een geslaagde start-up achter de rug heeft en aan 'scale-up' toe is? Dan is deze praktijkgerichte training iets voor jou, ongeacht jouw bedrijfsactiviteit. De aangeleerde technieken zijn even goed toepasbaar op goederen producerende als dienstverlenende organisaties. Bovendien hebben zowel private ondernemingen, verenigingen zonder winstoogmerk als publieke organisaties baat bij een goede en duurzame performantie.

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma
 • Op avond 1 leer je al doende zelf hoe jouw eigen waardeketen en bedrijfsprocessen in kaart te brengen, alsook waarom dit zo belangrijk is. Je krijgt ook nog tips mee om dit initieel werk verder te verfijnen, zodat je tussen de 1ste en 2de les de mogelijkheid hebt om verder aan jouw bedrijf te werken.

 

 • Tijdens de 2de avond leer je om de bestaande processen van jouw eigen bedrijf te herontwerpen, als basis voor een performantere organisatie. Je leert tevens hoe je op basis van de inmiddels gekende bedrijfsprocessen de performantie van jouw organisatie kan verhogen door:
  • identificatie en verwijdering van operationele 'verspillingen'
  • de doorlooptijd van (de belangrijkste) processen te minimaliseren
  • kwaliteitscriteria te bepalen en deze in te zetten om jouw producten, diensten te verbeteren a.h.v. de inzichten in de bedrijfsprocessen van jouw organisatie.
  • het (beschouwen van) digitaliseren van activiteiten en (delen van, of gehele) processen

 

 • Op de 3de avond leer je na te gaan hoe goed jouw organisatie afgestemd is op de visie en strategie van jouw bedrijf. Indien deze nog niet bepaald zijn, dan is het die avond hét uitgelezen moment om dit te doen. Verder wordt ook het belang van die afstemming (ook alignering genoemd) toegelicht.

 

 • Tijdens de 4de avond focussen we op de verankering van duurzame, continue verbetering in jouw bedrijf. Ook ‘bedrijfsculturele’ aspecten komen aan bod, zodat je ook de bagages meeneemt om een “cultuur van continue verbetering” niet alleen in te voeren, maar ook in het DNA van jouw organisatie te krijgen.
Aanvullende info

Jean Vercruysse

Docent Jean Vercruysse optimaliseert processen en maakt ze meteen future proof. Het geheim achter zijn totaalaanpak? Een jarenlange ervaring en unieke skillset. Efficiëntie was altijd al zijn passie. Na een jarenlange ERP-carrière zette hij daarom de stap naar business process redesign en process management. Hij volgde zelf heel wat opleidingen, waaronder Master of Science: ingenieursstudie met focus op analytische skills, Master in bedrijfsprocessen en ICT: sociotechnische procesoptimalisatie, Lean Black Belt, Prince II en NLP en systeemdenken.

Met de steun van