Hier leer je mini-huizen en modulaire units te bouwen. Bewoners van een microwoning (tiny houses) passen hun huisje aan hun eigen manier van leven aan. Mensen breiden hun woning uit met een kantoorunit, een hobbyruimte, een tuinkamer, een poolhouse of een kangoeroewoning voor bejaarde ouders. KMO's gaan op zoek naar een snelle en betaalbare oplossing voor tijdelijke kantoor- of winkelruimtes. Telkens is het de uitdaging van de constructeur om aan de hand van een uitgekiend plan de beschikbare ruimte optimaal en slim te benutten zonder comfortverlies. 

Een bouwer van microwoningen moet dus van alle markten thuis zijn en dat leer je precies in deze opleiding. Je tast de grenzen af van het wettelijk kader. Je komt alles te weten over isolatiematerialen, binnen- en buitenbekleding, muren, vloeren, dak- en interieurafwerking. Ook de kennis van energiezuinige technologieën is een must, gezien microwoningen/modulaire units vaak zelfvoorzienend moeten zijn.  

Wat en voor wie?

Wat na de opleiding

Aansluitend kan je doorstoten tot het niveau van specialist microwoningbouw. Je leert je eigen creaties te ontwerpen en je scherpt jouw ondernemersvaardigheden aan zodat je zelf een microwoningbouwbedrijf kan opstarten.

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond29 september 2021Sint-Niklaas505,01 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Dit programma is onder voorbehoud. Onderstaande modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen.

EERSTE OPLEIDINGSJAAR

  • Tiny houses - wettelijk kader (2 sessies)
  • Werkvoorbereiding en machinale houtbewerking houtskeletbouw (10 sessies)
  • Tiny houses - hout, staal, hybride (13 sessies)
  • Tiny houses - afwerking (9 sessies)

 

TWEEDE OPLEIDINGSJAAR

  • Tiny houses - duurzame en ecologische technologieën (6 sessies)
  • Tiny houses - praktijk (24 sessies)
Aanvullende info

Hou er rekening mee dat je klein gereedschap zelf mee brengt naar de opleiding.

 

Het inschrijvingsgeld van het tweede opleidingsjaar is hoger dan dat van het eerste opleidingsjaar.


Deze opleiding is erkend door Constructiv. Arbeiders ingeschreven in de bouwsector (Paritair Comité 124) hebben daardoor recht op volgende sectorpremies:

  • premies voor avond- en zaterdagopleidingen rechtstreeks aan de deelnemer
  • tussenkomst in de kost van opleiding aan de werkgever (opleiding tijdens en na de werkuren)
  • tussenkomst van 15€ per uur in de loonkost aan de werkgever (opleiding tijdens de werkuren)

Bij opleidingen in de periode 1 december tot 31 maart (van maandag tot vrijdag tijdens de werkuren ) is ook het stelsel van tijdelijke werkloosheid via “winteropleiding” van toepassing. Meer info op de website van Constructiv of via 09 338 55 10.

 

Tijdens de praktijklessen draag je volgende persoonlijke beschermingsmiddelen: werkbroek, lage veiligheidsschoenen, 1 paar werkhandschoenen, stofmasker, veiligheidsbril en oorbeschermers. Indien je hier niet zelf over beschikt, dan biedt SYNTRA MVL je de mogelijkheid om deze centraal aan te kopen.

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je enkel een laptop / PC / tablet, een webcam en internetverbinding nodig.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Als je slaagt voor alle modules behaal je het getuigschrift ondernemerschapstraject KMO-medewerker constructeur microwoningbouw.

Met de steun van