Ondernemerschap is niet beperkt tot technische competenties en een passie voor jouw beroep. Naast deze absolute voorwaarde heb je ook een bepaalde attitude of mindset nodig om jouw kans op slagen als ondernemer te verhogen. In een kort traject willen we jou laten kennis maken met een aantal ondernemerscompetenties die je zeker zal nodig hebben om als zelfstandige jouw zaak op te starten of uit te bouwen (bv.doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, besef van rendement,...). Ga dus op zoek naar de ondernemer in jezelf en groei hierin op basis van de tips en trics die je doorheen het traject krijgt aangeboden om jouw ondernemersdroom uit te bouwen.

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die zelfstandig is of overweegt om zelfstandig te worden, in hoofd- of bijberoep.

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma

- Telefonische intake met jouw ondernemerscoach

- Afname van de entrespiegel via zelfevaluatie

- Persoonlijk gesprek met jouw ondernemerscoach waarin jouw competenties worden besproken

- Volgen van een traject van 5 workshops :

1. Doordacht ondernemen : ken jezelf en wees eerlijk met jezelf. Een zaak opstarten is meer dan alleen je passie uit bouwen. Sta van bij het begin stil bij je ambities, de weg die je wil uitgaan. Durf die neer te schrijven en doorheen de uitbouw van je zaak hier bij stil te staan. In deze workshop leer je de belangrijkste aspecten kennen waarover je dient na te denken om eerlijk te blijven aan jezelf bij de uitbouw van je zaak. Of ontdek de missie, visie en strategie van je zaak gebaseerd op inzicht in jezelf.

2.Niet durven, toch doen. Bij iedereen die start of wil starten als zelfstandige slaat de twijfel wel eens toe. In deze workshop leer je hier mee om te gaan, krijg je tips om weerstand en angst positief te vertalen en er weer tegen aan te gaan.

3. Bugdetbeheer. Zonder in te gaan op de details van een boekhouding, zal je leren oog te hebben voor budget en de valkuilen die je als starter kan tegenkomen. Je zal tips krijgen die na verloop van tijd jou zullen toelaten om onbewust aandacht te hebben voor de belangrijke financiële knipperlichten. Het belang van een goede boekhouder en de verwachtingen die je er mag van hebben en inzicht in kostprijsberekening komen ook aan bod.

4. Klanten, wie zijn ze en vanwaar komen ze en hoe bereik je ze. Van zodra je weet wat jij wil en waar je naar toe wil, is het belangrijk om na te gaan wie het doelpubliek hiervoor is. In deze workshop krijg je tips om na te gaan wie jouw klanten zijn, hoe je ze kan vinden en bereiken (met aandacht voor de nieuwe media).

5. Netwerken. Een zaak uitbouwen kan niet zonder te netwerken. In deze workshop krijg je niet alleen zicht op de verschillende netwerken, maar zal je ook tips krijgen hoe je dit het beste aan pakt. Want niemand houdt van netwerken.

-Afsluitend persoonlijk gesprek met jouw ondernemerscoach

Met de steun van