De kracht van visuele beeldtaal kan niet worden onderschat. Binnen corporate design spelen digitale illustraties vaak een belangrijke rol, bv. om een bepaalde boodschap te visualiseren of kracht bij te zetten. Dat vraagt om een specifieke aanpak en vaardigheid. 

In deze masterclass maak je kennis met de belangrijkste trends m.b.t. digitale illustratie, specifiek voor corporate branding, grafische vormgeving en conceptueel ontwerp. Je leert snel, structureel en efficiënt bedrijfsillustraties ontwikkelen. Doorheen de masterclass bouw je een divers portfolio op.

Wat en voor wie?

Voor wie

Voor wie?

Deze masterclass is gericht op grafisch ontwerpers, webdesigners en marketeers die zich willen verfijnen in het uitwerken van een corporate beeldtaal aan de hand van digitale illustraties. 

Een basiskennis Adobe Illustrator of gelijkaardig digitaal tekenprogramma is vereist. Ervaring als illustrator of grafisch ontwerper is een pluspunt.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Dag09 oktober 2019lessenroosterGent502,15 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.


Wil je je carrière, passie of vak een BOOST geven?

Kom naar onze infoavond op donderdag 22 augustus.   Meer weten

Programma

Op het programma:

Icons: niet meer uit het straatbeeld weg te denken en ook digitaal overal aanwezig. In het eerste deel leer je efficiënt een idee of handeling samenvatten in een visueel herkenbare en aantrekkelijke vorm, en dit van conceptuele schets tot digitaal eindproduct. 

Personages: geïllustreerde figuren zijn voor bedrijven een handige tool om nieuwe concepten, producten en evenementen aan te kondigen of te visualiseren. In het tweede deel van de reeks komt de uitwerking van zo’n 2D-personage aan de hand van een professioneel ontwerpproces aan bod.

Animatie: We bekijken de mogelijkheden van Adobe Character Animator en implementeren je 2D-personage hierin. Met deze software leer je hoe je je personage tot leven kan laten komen en makkelijk korte filmpjes kan maken ervan.

Isometrische en technische illustratie (2D): nog steeds belangrijk en terug te vinden in games, technische tekeningen, icons en andere grafische illustraties. De opbouw van een isometrische illustratie, en hoe je dit snel en efficiënt kan doen, vormt het onderwerp van het laatste deel. 

Elke sessie start met een korte showcase van een illustrator of grafisch ontwerper, gelinkt aan het topic. Kwestie van inspiratie en een uitnodiging voor een boeiende dialoog.

Aanvullende info

Je brengt jouw eigen laptop mee (BYOD), voorzien van Adobe Illustrator CC (of oudere versie). Ook een schetsboek en tekenmateriaal (potlood, gom) breng je zelf mee. 

Docent Geert Verbist is een gepassioneerd grafisch ontwerper, met net geen tien jaar ervaring. Hij specialiseert zich in digitale illustratie en creatief ontwerp. Freelance projecten combineert hij met inspirerende masterclasses, workshops en opleidingen. Tekenen (al dan niet digitaal) zit diep in Geert's DNA - een graphic novel vormde ooit zijn afstudeerproject en in zijn vrije tijd vind je hem meestal terug achter zijn tekentablet of schetsboek.

Met de steun van