Zegt het jou wel wat om bedrijven op een efficiënte manier te leren omgaan met digitaal leren? Als e-learning expert bied je een grote meerwaarde door het ontwikkelen van blended leertrajecten en digitale leeractiviteiten. In de opleiding leer je de verschillende digitale werkvormen en leerplatformen kennen, ontdek je hoe je een projectplan opstelt en leer je om via de juiste technieken de leerervaring voor de cursist aangenamer te maken.

Je ondervindt hoe je valide en meetbare leerdoelstellingen kan formuleren in de context van online leren. Daarnaast weet je na de opleiding welke toetsingsmethode best past bij welke leerbehoefte. Wanneer je deze opleiding tot een goed einde gebracht hebt, kan je zowel als werknemer in een bedrijf of als zelfstandige aan de slag.

Wat en voor wie?

Voor wie

- Iedereen die vanuit zijn ervaring met opleidingen een stap verder wil gaan en meer wil inzetten op online en   blended leren.
- Learning & Development professionals die zowel strategisch als praktisch willen meedenken over het uitrollen van digitale leeroplossingen in hun organisatie.
- Trainers die klassikale opleidingen geven bij organisaties of in opleidingscentra, en die (een deel van) hun opleidingssessies online willen aanbieden.
- Trainers of opleidingsverantwoordelijken die opleidingstrajecten klassikaal verzorgen, maar deze willen omzetten naar blended trajecten.

Wat na de opleiding

Na het volgen van het volledige traject en een positieve beoordeling van jouw projectwerk, ben je in staat om als zelfstandig ondernemer organisaties te ondersteunen op vlak van digitaal leren, of kan je als medewerker/zaakvoerder digitaal leren een prominentere plaats geven binnen jouw eigen organisatie. 

Waar en wanneer?
MomentStartLocatiePrijsInschrijven
Avond en weekend20 september 2021Gent950 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

Het traject bestaat uit 3 modules:

1. Digitale leeractiviteiten ontwikkelen
In deze module leer je de technische termen en standaarden kennen die aan de basis liggen van digitaal leren. Je leert de didactische principes waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat een optimaal leerresultaat wordt bereikt. En uiteraard komen er verschillende tools aan bod waarmee je jouw eerste digitale leeractiviteiten kan ontwikkelen en uitrollen via een digitaal leerplatform.
Deze module wordt aangevuld met een aantal korte sessies waarin je je verder kan verdiepen in geavanceerdere tools zoals Articulate Storyline of specifieke toepassingen zoals het maken van instructie-video’s. Voor deze modules kan je een vrijstelling bekomen op basis van ervaring of een eerder gevolgde opleiding.

2. Blended leertrajecten ontwerpen
In deze module leer je hoe je een volledig blended leertraject kan ontwerpen, rekening houdend met de doelgroep en de vooropgestelde leeruitkomst. Via verschillende methodieken leer je de meest optimale werkvormen selecteren om jouw leertraject vorm te geven. Je leert hoe je de leerder optimaal kan ondersteunen om de leerdoelen te behalen, en hoe je die leerdoelen kan evalueren.

3. Digitale leercultuur en -strategie
In deze module leer je hoe je een klassieke leercultuur in een organisatie kan omvormen tot een leercultuur die medewerkers in een organisatie toelaat om zich continu bij te scholen of om te scholen door het implementeren van digitale leeroplossingen. Je leert trends en ontwikkelingen in leren kritisch te bekijken en op waarde te schatten. Je krijgt een overzicht van leerplatformen waarmee je een onderbouwde keuze kan maken voor het selecteren van een leerplatform volgens de noden van een organisatie.

Aanpak


Tijdens elke module word je begeleid door de docenten om de verworven competenties om te zetten in een effectief leertraject, gaande van een beredeneerde leerstrategie tot het ontwikkelen van enkele digitale leeractiviteiten.


Het volledige traject neemt 142 uren in beslag en bestaat uit 32 sessies waarvan ongeveer de helft op de campus in Gent doorgaan, de resterende sessies volg je van thuis uit via virtual classroom. Een deel van de inhoud neem je zelfstandig online door via een aantal digitale leermodules op het online leerplatform. Tijdens de klassikale sessies gaan we zoveel mogelijk aan de slag met concrete opdrachten of jouw projectwerk, begeleid door de docent.
Naast de geplande sessies verwachten we dat je 1 à 2 uur per week extra kan besteden aan het afwerken van opdrachten of het doornemen van online inhoud.

 

Dit programma is onder voorbehoud. Bovenstaande modules en het aantal uren per module kunnen nog wijzigen.

 

Aanvullende info

Zijn niet alle modules voor jou relevant? Stuur een mailtje naar stefan.ost@syntra-mvl.be, samen met jou stippelen we de leerroute uit die het best bij jou past.

 

Deze opleiding wordt ondersteund door:

 

 

Ter preventie van corona, verlopen sommige van onze opleidingen deels online

 

Wat betekent dit?
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats vanop de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort om les te volgen zonder grote verplaatsingen en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. In beide situaties stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit. Ook bij de online lessen blijven we mikken op actieve participatie en benaderen we de leerstof op verschillende manieren. Om deel te kunnen nemen aan de online lessen, heb je een laptop / PC / tablet, een webcam, internetverbinding en bij voorkeur een tweede scherm nodig.

Toelatingsvoorwaarden

  • Je hebt al expertise opgebouwd met opleidingen binnen een onderwijsinstelling of trainingen binnen de HR-afdeling van een organisatie, en je hebt interesse in digitaal leren.
  • Je hebt reeds een pedagogisch-didactische achtergrond en wil je bijscholen op vlak van digitaal leren.
     
    EN
  • Je hebt minimaal interesse in digitale didactiek en tools, en beschikt over de nodige digitale basiscompetenties.

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Met de steun van