Eigenaars die hun woning wensen te verkopen of verhuren moeten over een energieprestatiecertificaat beschikken. Dit officieel document legt geen eisen op maar informeert de kandidaat koper/huurder over de energetische kwaliteit van een gebouw. Het energieverbruik wordt vertaald naar een kengetal. Daardoor krijgt de koper een indicatie van de te verwachten energiekosten.

Alleen een erkend energiedeskundige type A kan met behulp van de verplicht te gebruiken software dergelijk certificaat voor residentiële gebouwen afleveren. Dit energieprestatiecertificaat blijft tien jaar geldig.

 

Wat en voor wie?

Voor wie

Iedereen die als erkend energiedeskundige type A energieprestatiecertificaten voor woningen wil opmaken.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond12 januari 2021lessenroosterAalst1470,15 Euro
Dag05 februari 2021lessenroosterAalst1470,15 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma
  • Introductie constructie, technieken en bouwfysica (24u)
  • Planlezen (12u)
  • Sketch-up (16u)
  • Energiedeskundige type A (72u)
  • Examen (4u)
Aanvullende info

Volgende persoonlijke cursistgegevens worden aan het Vlaams Energie Agentschap (VEA) bezorgd: naam en voornaam, rijksregisternummer, datum getuigschrift, geslacht, opleidingsinstelling en type opleiding.

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met SYNTRA Midden-Vlaanderen.

 

Toelatingsvoorwaarden

Toelatingsvoorwaarden:

  • Minimum achttien jaar oud zijn.

 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt in de moduleproeven Introductie constructie, technieken en bouwfysica - Planlezen - Sketch-up kan doorstromen naar het vervolg van de opleiding.

Enkel de kandidaat-energiedeskundigen die met minstens zestig procent slagen, behalen de erkenning energiedeskundige type A.  Tot slot moet je jezelf registreren op de Energieprestatiedatabank binnen de 11 maanden na het examen.

1 herkansing mogelijk

De opleiding is erkend door Constructiv. Arbeiders tewerkgesteld in PC124 hebben recht op premies voor avond- en zaterdagopleidingen, tussenkomst in de opleidingskost, tussenkomst van € 15 per uur in de loonkost aan de werkgever en het stelsel van tijdelijke werkloosheid via winteropleiding. Meer info: www.constructiv.be.

 

In het kader van uw erkenning zullen volgende persoonlijke cursistgegevens aan Cerga worden bezorgd: naam & voornaam, adres, rijksregisternummer, geboortedatum en –plaats, ondernemersnummer, GSM nummer, e-mailadres, opleidingsinstelling en type opleiding.

Met de steun van