Eigenaars die hun woning wensen te verkopen of verhuren moeten over een energieprestatiecertificaat beschikken. Dit officieel document legt geen eisen op maar informeert de kandidaat koper/huurder over de energetische kwaliteit van een gebouw. Het energieverbruik wordt vertaald naar een kengetal. Daardoor krijgt de koper een indicatie van de te verwachten energiekosten.

Alleen een erkend energiedeskundige type A kan met behulp van de verplicht te gebruiken software dergelijk certificaat voor residentiële gebouwen afleveren. Dit energieprestatiecertificaat blijft tien jaar geldig.

 

Wat en voor wie?

Voor wie

Voor wie

Iedereen die als erkend energiedeskundige type A energieprestatiecertificaten voor woningen wil opmaken.

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma
  • Introductie constructie, technieken en bouwfysica (24u)
  • Planlezen (12u)
  • Sketch-up (16u)
  • Inleiding en wetgevend kader (1u)
  • Inspectieprotocol (43u)
  • Examen (4u)
Aanvullende info

Goed om weten:

Cursisten moeten beschikken over een federaal token. Deze is gratis aan te vragen via volgende website: https://www.belgium.be/usermgmt/eGovUserMgmtwebapp/public/RegistrationIntro.do

Volgende persoonlijke cursistgegevens worden aan het Vlaams Energie Agentschap (VEA) bezorgd: naam en voornaam, rijksregisternummer, datum getuigschrift, geslacht, opleidingsinstelling en type opleiding.

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met SYNTRA Midden-Vlaanderen.

 

Toelatingsvoorwaarden

Toelatingsvoorwaarden:

  • Minimum achttien jaar oud zijn.

 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Wie slaagt in de moduleproeven Introductie constructie, technieken en bouwfysica - Planlezen - Sketch-up kan doorstromen naar het vervolg van de opleiding.

Enkel de kandidaat-energiedeskundigen die met minstens zestig procent slagen, behalen de erkenning energiedeskundige type A.  Tot slot moet je jezelf registreren op de Energieprestatiedatabank binnen de 11 maanden na het examen.

1 herkansing mogelijk

Met de steun van