Food & More!

De moderne evenementencateraar is van alle markten thuis, of het nu gaat om het verzorgen van een trouwfeest of een festivalcatering. Een evenementencateraar is bovenal een ondernemer met kennis van zaken .

Droom je van je eigencateringbedrijf maar twijfel je nog? Wil je liever als F&B manager aan de slag in een groot cateringbedrijf? We maken je wegwijs in alle aspecten van het beroep. 

Waar en wanneer?

Nog niet beschikbaar. Blijf op de hoogte of stel een vraag over deze opleiding


Wil je als zelfstandige starten?
Maak kennis met Start me up.
Het traject op maat dat je lanceert naar succesvol ondernemerschap.  Meer weten

Programma

MODULE 1: Cateringdiensten in voeding en drank

  • Wat is een event en foodconcept?
  • Externe cateringpartners
  • Outsourcing
  • Coördineren van verschillende diensten binnen het cateringbedrijf
  • Examen

 

MODULE 2: Administratieve taken en coördinatie

  • Verzekeringen
  • Veiligheid en risico's
  • Voedselveiligheid
  • Stockbeheer en logistiek
  • Opmaken checklists
  • Sociale wetgeving
  • Personeelsbeheer
  • Examen

 

MODULE 3: Een zaak runnen als evenementencateraar

  • Kostencalculatie en -controle
  • Commerciële aspecten: promotie en marketing, social media en visibiliteit
  • Financieel management en de goodwill van banken
  • Materialen aankopen of huren?
  • Personeel in de horeca
  • Offertes maken en klanten binden
  • Eindproefbegeleiding

 

COACHING: Een zaak runnen als evenementencateraar

 

WERKPLEK: Administratieve taken

 

MODULE 4: Organisatie van zakelijke- en publieksevenementen

  • Praktische uitwerking buffetten
  • Opbouw en afbraak
  • Service
  • Afwas en opkuis van een evenement
  • Organisatie van in-house evenementen
  • Organisatie van evenementen ter plaatse
  • Eindproefbegeleiding

 

COACHING: Organisatie van zakelijke- en publieksevenementen

 

WERKPLEK: Organisatievaardigheden

 

EINDPROEF: Evenementencateraar

Aanvullende info

Toelatingsvoorwaarden

Om toegelaten te worden in de opleiding dien je aan minstens één van volgende voorwaarden te voldoen.

 

- Aantoonbare ervaring: minimum 1 jaar professionele beroepservaring als zelfstandige traiteur, restauranthouder, werknemer in een restaurant of bij een traiteurzaak, binnen een periode van maximaal 3 jaar voorafgaand aan de toelatingsaanvraag, te bewijzen middels een officieel uittreksel van de Kruispuntbank van Ondernemingen of duplicaat van één of meerdere arbeidsovereenkomst(en).

 

- Kwalificatiebewijs:

  • Getuigschrift Bakker
  • Getuigschrift Banketbakker
  • Getuigschrift Bereider van visproducten
  • Getuigschrift Chocoladebewerker
  • Getuigschrift Ijsbereider
  • Getuigschrift Poelier
  • Getuigschrift Frituuruitbater
  • Getuigschrift Grootkeukenmanager
  • Getuigschrift Restauranthouder
  • Getuigschrift Traiteur-banketaannemer
  • Getuigschrift Kaasmeester
  • Getuigschrift Slager-spekslager

Met de steun van