Fermenteren krijgt meer en meer aandacht omdat het een duurzame en natuurlijke manier is om voeding te bewaren. Deze kooktechniek werd door onze voorouders reeds jarenlang toegepast en maakt deel uit van de culinaire traditie in de hele wereld. Door fermentatie krijgt voeding een uitgesproken en unieke smaak. De gezondheidsvoordelen, die krijg je er zomaar bij. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de basisprincipes van fermenteren, de verschillende mogelijkheden van fermenteren, hoe je infecties voorkomt en een geslaagde fermentatie tot stand brengt.

Wat en voor wie?

Voor wie

Horeca uitbaters en hun medewerkers: chefs, traiteurs, bartenders,... Foodies zijn uiteraard meer dan welkom.

Wat na de opleiding

Wil je graag kombucha, kefir, gemberbier of kvass leren maken? Of misschien wil je wel graag notenkaas leren maken?

Dan is opleiding fermenteren met dranken is mogelijks ook iets voor jou.

Waar en wanneer?
MomentStartlessenroosterLocatiePrijsInschrijven
Avond18 november 2020lessenroosterGent121 Euro
Alle prijzen inclusief BTW. In geval van meerjarige opleidingen geldt de prijs enkel voor het eerste jaar.
Programma

 2 inspirerende workshops waarin volgende topics aan bod komen:

- hygiëne regels

- verschillende bereidingswijzen

- micro-organismen

- gezondheidsvoordelen bij fermenteren 

- gefermenteerde ketchup

- chrain

- gefermenteerde pickles

- kimchi

- curtido

 

Aanvullende info

Deze workshops worden gegeven door Kim Huybrecht: van Buikgeluk. Zij is een A&O psycholoog, voedingscoach, fermentatie- & darmexpert. Om anderen te ondersteunen in hun zoektocht naar hun eigen buikgeluk, geeft ze workshops en persoonlijke coaching op maat.

Deze workshops worden gegeven door Kim Huybrecht: van Buikgeluk. Zij is een A&O psycholoog, voedingscoach, fermentatie- & darmexpert. Om anderen te ondersteunen in hun zoektocht naar hun eigen buikgeluk, geeft ze workshops en persoonlijke coaching op maat.

 Meer info over Kim vind je via https://www.buikgeluk.be/

Breng aub volgende zaken mee naar beide lessen :

- Een keukenhanddoek

- Een snijplank en een (chef)mes

- Een grote mengkom

- Vijf schroef- of beugelbokalen : twee met inhoud van ongeveer 300ml, drie met een brede nek en inhoud  van ongeveer 500ml

 

 

Examens, praktijkproeven & getuigschrift

Na het volgen van deze opleiding krijgt u een attest van lesvolging.

Met de steun van